‘Bonuman’ aangehouden voor oplichting

De 29-jarige Faried L., die zich voordeed als bonuman, is eerder deze week door de recherche van regio Midden aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zich meermalen schuldig te hebben gemaakt aan oplichting en verduistering. Enkele benadeelden deden aangifte bij de politie en verklaarden, dat zij onder valse voorwendselen werden beetgenomen door de man.
De benadeelden moesten gouden sieraden die zij in hun bezit hadden aan hem afstaan, omdat deze negatieve energie bevatte. De sieraden heeft de verdachte inmiddels verkocht. Ook deed hij zich voor als een autohandelaar, die auto’s spotgoedkoop kon importeren. Hij nam daarbij grote geldbedragen in ontvangst en daarna hoorden de aangevers niets meer van hem.
Faried werd op zijn woonadres in het ressort Kwatta opgespoord en aangehouden. Toen hij het politievoertuig zag, ging hij de woning binnen en probeerde zelfmoord te plegen. Met een scheerblad sneed hij zijn polsen door.
De oplichter werd in de boeien geslagen en voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling is Faried ter voorgeleiding afgevoerd naar het politiebureau, meldt de afdeling Public Relations van de politie.
Hij is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het onderzoeksteam vermoedt dat Faried meerdere personen heeft benadeeld. Deze worden opgeroepen om contact op te nemen met de afdeling Recherche regio Midden, die onder is gebracht in het gebouw van politie de Nieuwe Grond.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald