Bondsvoorzitter SLM: ‘Dit lijkt niet meer op een kort geding’

De voorzitster van de bond bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), Marcia Clumper, heeft in gesprek met een lokaal medium gezegd nog weinig vertrouwen te hebben in de rechtsstaat. Volgens haar duurt het kortgeding aangespannen tegen de bond erg lang en dat het meer lijkt op een normale rechtszaak. Clumper zegt dat de rechter nog steeds geen vonnis kan wijzen, ofschoon alles dat gevraagd is reeds is aangeleverd. Volgens haar kan de bond hierdoor geen actie voeren. Hoelang het nog zal duren, is volgens Clumper niet bekend, maar is zij in nauw contact met de rechter.
De voornaamste eis van de bond betreft een salaris voor het personeel aan de hand van de huidige koers. In april werd de wisselkoers door de directie van SRD 21 naar SRD 23.50 gebracht, maar die is allang achterhaald. “We willen een koers die realistisch is.” “Het hoeft niet de Centrale Bank koers te zijn, maar we moeten praten en samen tot een oplossing komen.” De huidige koers is bepaald door de directie en hier is de bond fel op tegen.
Clumper zegt dat de bond al maanden naar een koersaanpassing vraagt aan de directie, maar die heeft helemaal geen oor voor de bond. Een aantal werknemers verdient nog steeds tussen SRD 4000 en SRD 5000 dat in deze tijd niet meer toereikend is om rond te komen.
The post Bondsvoorzitter SLM: ‘Dit lijkt niet meer op een kort geding’ ..