‘Bondscoach Gorré krijgt mot met SVB-bestuur’

14/07/2021 23:03 – Van onze redactie

Dean Gorré heeft gezegd het spelershotel te verlaten nu het afreizen van doelman Claidel Kohinor wordt verhinderd door de SVB.  
PARAMARIBO – Een conflict tussen bondscoach Dean Gorré en het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond schijnt ernstige consequenties te hebben. Volgens een goed geïnformeerde bron is het zelf zo erg dat de bondscoach zijn koffers heeft gepakt. Hij heeft gezegd woensdagavond nog het spelershotel te zullen verlaten.
Het alsnog afreizen van doelman Claidel Kohinor blijkt bottleneck te zijn. De keeper was in eerste instantie niet met de selectie meegegaan vanwege een positieve coronatest. Maar omdat hij daarna negatief testte, werd besloten hem woensdagavond toch over te laten vliegen. Kohinor is nu nog op de Johan Adolf Pengel-luchthaven, maar wil nog niet reageren, voordat hij het fijne van de zaak weet.
Gorré, die alles in orde had gemaakt, had daarvoor naar verluidt afgestemd met bestuurslid Roy Samuels, die belast is met de nationale selectie. Echter toen de bondscoach woensdagavond vroeg wie Kohinor zou ophalen in Miami – het team is in Orlando – werd hem gevraagd wie toestemming had gegeven dat de doelman zou afreizen. “Ik wil niet dat Claidel komt”, zou de SVB-voorzitter hebben gezegd.
Een verbolgen Gorré, die erop wees dat er was afgestemd met een bestuurslid, pikte dit niet. Hij heeft consequenties aan dit handelen van het bestuur verbonden en zegt te zullen vertrekken uit het hotel. Volgens bekomen informatie stapt ook perschef Henk Donk, wiens zoon Ryan de aanvoerder is, op. Natio verloor maandag de openingswedstrijd in de Gold Cup met 0-2 van Jamaica en moet vrijdag aantreden tegen Costa Rica.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname