Bond Surpost wil ingrijpen regering in het staatsbedrijf

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft maandag een petitie in ontvangst genomen van de vakbond bij Surpost. De werknemers willen dat de regering ingrijpt bij het staatsbedrijf en directeur John Power en de raad van commissarissen naar huis stuurt. Het bedrijf maakt verlies vanwege onkunde van de leiding, vinden de werkers. Zij zijn gebelgd over dat hun salaris is ingekort omdat ze prikacties gevoerd hebben. 

De vp heeft de geëmotioneerde werknemers die geen geld over juli hebben ontvangen, toegezegd dat de regering zich met spoed over deze kwestie zal buigen. Hij beloofde dat het niet lang zal duren voordat de regering een besluit neemt. Hij stelde de mensen gerust dat hun roep gehoord zal worden. De zaak zal gelijk worden aangepakt en daarna wordt de beslissing kenbaar gemaakt. 

De bond voerde in zijn petitie aan dat de wijze waarop het bedrijf bestuurd wordt, niet goed is voor Surpost en het land. De terugval van de bedrijfsinkomsten heeft volgens hen niks te maken met verminderde postverzending, maar met onkunde van de bestuurders. De directeur en de bond/het personeel, hebben verschillende inzichten. De werkers worden volgens de bond niet gerespecteerd. 

De arbeidsverhoudingen laten veel te wensen over terwijl ook bevorderingen, gratificaties en andere zaken van het personeel blijven liggen. Er zijn volgens de bond veel misstanden in het bedrijf die niet worden aangepakt. Onterecht is bij het voeren van prikacties om aandacht te vragen voor de situatie, loon ingehouden. De situatie in het bedrijf is volgens de bond explosief en de corruptie zou welig tieren. 
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com