Bond Cevihas eist plek op in rvc

12/11/2020 05:59 – Aidy Pinas-Agodeba

Dayanand Dwarka vindt vertegenwoordiging van de bond in rvc’s een toegevoegde waarde. : dWT  
PARAMARIBO – Het bestuur van de Bond van het Personeel bij de Centrale voor Vissershavens in Suriname (BP-Cevihas) eist zijn plek op in de raad van commissarissen (rvc). Op 30 oktober is er bij het bedrijf een nieuwe raad aangetreden, zonder een bondsvertegenwoordiger. De vakorganisatie, die Rudi Baarh heeft voorgedragen, is gebelgd omdat er afspraken hierover zijn gemaakt tussen de Vakcentrale C-47, waar de bond is aangesloten, en de president.
Bondsvoorzitter Dayanand Dwarka zegt tegen de Ware Tijd dat het staatshoofd ook publiekelijk de toezegging heeft gedaan. “Aan afspraken die publiekelijk zijn gemaakt geef je een ander gewicht en het zijn geen afspraken met onbelangrijke mensen dat je daaraan zou moeten twijfelen.” Deze kwestie is ook al onder de aandacht gebracht van C-47.
Dwarka merkt op dat de vertegenwoordiging van de bond in de rvc een toegevoegde waarde heeft. Er kan hierdoor onder meer sprake zijn van een goede interactie. “We hebben heel veel positieve ervaring en hebben bijvoorbeeld met succes geparticipeerd in de rvc bij Staatsolie.”
Het bondsbestuur heeft intussen in een brief opheldering gevraagd aan minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij. “Het zal u bekend zijn dat sedert het aantreden van de huidige regering, gesprekken die met het staatshoofd zijn gevoerd, geresulteerd hebben in toezeggingen van deelname van vakbonden in raden van commissarissen van parastatale instellingen. Alvorens ons te beraden over verder te nemen stappen, zouden wij gaarne door u geïnformeerd willen worden, waarom bij de invulling van de rvc bij Cevihas NV de regering zich niet heeft gehouden aan de afspraak”, staat in de brief.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname