Boldwijn: “Samenleving heeft terecht geprotesteerd tegen handhaving dc Nerkust“

De samenleving heeft volgens bestuurskundige August Boldewijn terecht geprotesteerd tegen het behoud van districtscommissaris (dc) Mike Nerkust. Boldewijn stelt dat hij zich kan terugvinden in de kritieken die vanuit diverse hoeken zijn geuit, met name de achterban van de ABOP en de VHP, over de handhaving van deze burgervader. Hij vraagt zich af hoe het mogelijk is dat deze man op de post zou blijven.
De bestuurskundige legt uit dat Nerkust zoveel onheil heeft gesticht bij de laatst gehouden verkiezingen. Hij wil weten wie in eerste instantie besloten heeft, dat hij zou worden gehandhaafd. Het wantrouwen was zo groot dat oplettende burgers dagenlang moesten bivakkeren in het Nationaal Indoor Stadion (NIS), om te voorkomen dat er gefraudeerd zou worden. Hij heeft zelfs de locatie verlaten met de mededeling dat hij moe was en zou gaan slapen.
Volgens Boldewijn zou een verantwoordelijke burgervader dat nooit in zijn hoofd halen. Hij kan zich niet voorstellen dat de partijen die de verkiezingen hebben gewonnen zo’n beslissing nemen om hem als burgervader te handhaven. “De manier hoe de zaken lopen krijgen mensen werkelijk het gevoel alsof de ABOP en VHP op de een of andere manier samenwerken met de NDP, omdat een heleboel mensen van de NDP in vooraanstaande posities zijn opgenomen in de staatsbedrijven,” meent de bestuurskundige. Hij zegt de gevoelens van de achterban en delen van de samenleving te begrijpen.
Boldewijn legt verder uit dat het misschien anders zou zijn afgelopen als de president en vicepresident de samenleving eerst hadden geraadpleegd over de genomen besluiten. De bestuurskundige laat doorschemeren dat de regeringstoppers niet moeten vergeten dat de samenleving niet weet wat er allemaal gebeurt. “Mensen hebben je gekozen, omdat zij een bepaalde verwachting hebben. Daarom is het goed om erop te letten dat je geen slordige fouten maakt,” zegt Boldewijn.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald