Boldewijn: “Populisme nekslag regering-Santokhi”

De regering onder leiding van president Chan Santokhi heeft volgens bestuurskundige August Boldewijn teveel beloften gedaan zonder rekening te houden met de financiële situatie van het land. “Santokhi is voorbarig geweest,” stelt de bestuurskundige. Hij zegt in gesprek met Suriname Herald dat populisme de nekslag is voor deze regering.
Boldewijn reageert op de vele kreten vanuit de samenleving over de performance van de regering in acht maanden tijd. Er zijn beloftes gedaan zonder rekening te houden met de mogelijkheid tot realisatie. “Het geld moet komen van het IMF, maar de voorwaarde van het fonds is om de subsidie op stroom en water los te laten,” zegt hij.
De bestuurskundige wijst erop dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) als doel heeft om de internationale handel te bevorderen.
Verder bespreekt hij ook de voorwaarden van het IMF om de wisselkoers los te laten. Hij zegt hierop dat er weinig Amerikaanse dollars in omloop zijn. Dit zal prijsstijgingen met zich meebrengen. Boldewijn verwijst ook naar de onderhandelingen met het IMF, die voortduren. Volgens hem handelt de regering slechts prioriteitszaken af.
Het sociaal vangnet is zonder geld niet uit te voeren, weet hij. Volgens Boldewijn heeft president Santokhi geen rekening gehouden met de uitvoering met alle consequenties van dien.
Toch zegt hij dat de regering nog geen jaar aanzit en dat er altijd beloftes worden gedaan door politici, die niet waargemaakt worden. “Er worden altijd uitspraken gedaan op het podium om populair over te komen,” stelt de bestuurskundige.
Naomi Hoever

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald