Boer vermoedt gesjoemel in melkveesector

25/08/2020 20:02 – Aidy Pinas-Agodeba
PARAMARIBO – Mukesh Ramlagan, voorzitter van de Veehoudersbond, maakt zich zorgen over de manier waarop rauwe melk wordt opgehaald. Echter, transporteur Mohammed-Hanief Saborali zegt dat “er niets aan de hand is”. Ramlagan vermoedt dat de melktransporteur nog steeds werkt met nummers of letters van boeren die intussen al overleden zijn. Hierdoor heeft de transporteur extra melkbussen en rijst de vraag waar de melk vandaan komt.
Ramlagan heeft wat beeldmateriaal verzameld dat volgens hem voldoende bewijs oplevert om deze kwestie te onderzoeken. De ’s en het filmpje heeft hij via WhatsApp gedeeld met de voorzitter van de Agrarische Federatie Suriname die ook minister van Landbouw Veeteelt en Visserij is.
De bondsvoorzitter zegt dat de boeren verwachten dat er stappen zullen worden ondernomen zodat er duidelijkheid komt in deze zaak. “We hebben dit ding al lang aangekaart. Sinds de periode van minister Soeresh Algoe. Echter, toen werd er gezegd dat we geen bewijs hadden, maar nu hebben we het bewijsmateriaal wel”, laat hij de de Ware Tijd optekenen.
Saborali verwijst de beweringen van de veehouder naar het rijk der fabelen. Hij weet niet wat de melkboer wil bereiken met het verspreiden van verkeerde informatie. De transporteur haalt rauwe melk op twee routes te weten omgeving Kwatta en omgeving Highway-Houttuin.
Doordat de melkproductie in de afgelopen jaren flink is afgenomen, vindt hij het niet rendabel om elke dag langs de boeren te gaan. “Ik ga maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag richting Kwatta en dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag ga ik langs de boeren van Highway-Houttuin. Omdat de bussen niet veel zijn laat ik de bussen van de verschillende wijken binnen die route op mijn wagen. Dit is wat Ramlagan gezien heeft en begint hij onnodig verkeerde informatie te verspreiden”, legt hij uit.
Saborali haalt al 43 jaar melk op voor de Melkcentrale Paramaribo en er is nooit een vuiltje aan de lucht geweest. Hij keurt de handeling van de melkboer af en eist dat hij stopt met zijn laster. Het zou volgens hem beter zijn als Ramlagan de boeren zou stimuleren de melkproductie te verhogen in plaats van dat hij zich bezighoudt met andere onnodige dingen.
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname