Black Hair Academy wil bewustzijn over kroeshaar bevorderen

Het bewustzijn over kroes- en krullend haar moet groter worden. Dit is waarop de Black Hair Academy zich de komende periode wil focussen. Met het tweejarig bestaan is besloten om verder invulling te geven aan een stukje educatie over kroes- en krullend haar.
De Black Hair Academy heeft de afgelopen twee jaar workshops en trainingen verzorgd aan moeders, jonge mensen, maar ook aan vaders. Tijdens deze trainingen hebben zij onder andere leren vlechten. Hierdoor is ons opgevallen dat de vraag groot is, zegt Erna Aviankoi, eigenaar van Tea Naturals waarvan Black Hair Academy onderdeel van is.
“We kregen steeds verzoeken binnen van personen die aangeven dat ze voor langere tijd intensief willen bezig zijn met kroeshaar en om dat goed te kunnen kanaliseren hebben we Black Hair Academy opgezet om deze mensen te trainen,” vertelt Aviankoi.
De Black Hair Academy zal het komend jaar starten met de eerste mbo-opleiding. De cursisten zullen een mbo-diploma krijgen. Ze kunnen zich specialiseren in vier gebieden, namelijk de dreadlocks specialisatie, haar- en hoofdhuidproblemen, kinderhaar, vrijetijd- en bruidskapsels.
De cursus zal anderhalf jaar duren. “Wij starten hiermee, omdat het belangrijk is dat mensen kennis en vaardigheden opdoen met dit type haar. Kroes- en krullend haar hebben de meeste zorg nodig van alle andere haartypes. We zullen onder andere modules verzorgen over de anatomie van het haar, haarproducten en de samenstelling daarvan.”
Om het kroeshaar gezond te houden is er een groot misverstand in de samenleving. Men gebruikt producten die zorgen voor achteruitgang van het haar wat niet mag zoals de waxproducten, geeft Aviankoi aan.
Ze moeten instaat zijn om op een natuurlijke wijze om te kunnen gaan met kroeshaar. We hebben een reeks aan ervaringen opgedaan in de afgelopen periode. “De investering zal veel geld kosten, maar je zal heel veel eruit halen,” geeft Aviankoi aan.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald