Binda oppert instellen raad van beroep

28/03/2021 06:00 – Merredith Bruce

DNA-lid Sham Binda (VHP). : dWT Archief  
PARAMARIBO – Een raad van beroep waar personen terecht kunnen om hun beklag te doen over allerhande kwesties is volgens VHP-parlementariër Sham Binda een noodzaak gebleken. Dat concludeert hij uit gesprekken tijdens speciale spreekuren die hij op de woensdagen heeft ingelast in het partijcentrum van de VHP, De Olifant.
De volksvertegenwoordiger ontvangt al enkele weken op de woensdag personen met allerhande vraagstukken op zijn kantoor in het partijcentrum. Hij stelt dat de problemen waarmee hij geconfronteerd raakt uiteenlopend zijn. “Het gaat om onderwerpen op maatschappelijk niveau, mensen die problemen hebben of privé issues met de overheid of anderen met problemen over grondzaken.”
Binda merkt aan de hand van de zaken waarmee hij wordt geconfronteerd, dat er behoefte is aan betere communicatie vanuit de regering. Daarom haalt hij ook de noodzaak aan van een neutraal beroepsorgaan waar mensen terecht kunnen om hun beklag te doen waar en wanneer nodig. Hij zegt dat de animo voor de spreekuren er is. Die zijn volgens schema uitgestippeld van negen uur tot elf uur ’s morgens. “Ik heb mensen die wel tot één uur blijven.” Binda krijgt ook besturen en organisaties over de vloer. Tussendoor zijn er ook personen die zonder afspraak vooraf langslopen voor een gesprek.
De parlementariër zegt ook tipgevers en klokkenluiders te ontvangen. “Je hebt ook mensen die je willen gebruiken als medium in het proces van hun belangen.” Per keer gaat het om ongeveer zes personen die hij ontvangt voor een gesprek. “Ik heb redelijk wat mensen kunnen helpen.” Binda benadrukt dat niet alleen partijgezinde personen gebruikmaken van de spreekuren. Dat deze in het partijcentrum plaatsvinden, vormt volgens hem ook geen drempel. “Ik heb een aparte ruimte waar ik de mensen ontvang en discretie is gegarandeerd.
Behalve Binda hebben collega parlementariërs als Patricia Etnel (NPS) en Genevievre Jordan (Abop) speciale spreekuren voor personen die daaraan behoefte hebben. De volksvertegenwoordigers willen hiermee beter invulling geven aan hun taak.
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname