Binda: Extra governmenttake verkeerde strategie

De keuze voor de verhoging van de governmenttake met SRD 1 per liter bij de pomp, zal ongewenste prijsverhogingen met zich meebrengen en geen stabilisatie in de economie. Dit is een verkeerde strategie om tekort van bijkans SRD 250 miljoen per maand in te dekken, zegt Assembleelid Sham Binda (VHP) om een reactie gevraagd over de verhoging van de brandstofprijs die vandaag is ingegaan. 

Er zijn genoeg andere mogelijkheden om de staatsinkomsten te vergroten, antwoordt de politicus op een vraag van Starnieuws. De overheidsinkomsten kunnen in verschillende vormen aangepast worden zoals: tariefaanpassingen bij verschillende nutsbedrijven, exporttarieven voor o.a. rondhout, goud en andere mineralen. Daarnaast kunnen de grondhuur belastingen worden opgevoerd, waarbij voor onbebouwde gronden een hoger tarief moet worden betaald. Het  verhogen van de importtarieven van o.a auto’s, luxe boten, buitenlandse goederen welke hier gemaakt worden en supermarkt food-items die niet tot de eerste levensmiddelen behoren, zo ook een importquota op kleding, meubilair, huishouditems. 

Er zal door de importbeperkingen prioriteit gegeven moeten worden aan het made in Su product. Dit zal naast besparing op de deviezen ook nog werkgelegenheid creëren en het geloof in eigen kunnen. Het bedrijfsleven heeft in het verleden bewezen een eigen industrie op te kunnen zetten, maar dat zal alleen lukken als de regering hem erkent en ondersteunt, laat Binda, die uit het bedrijfsleven komt, optekenen. 
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com