“Bijwoning VHP-bijeenkomst geen issue coalitiepartners”

President Chan Santokhi zei gisteren op een persconferentie dat de VHP-bijeenkomsten die hij in Nederland heeft bijgewoond zonder staatsmiddelen zijn geschied. “We hebben een programma uitgewerkt in zeven dagen met de Nederlandse overheid en andere bedrijven en in de marge is er ook een VHP-vergadering bijgewoond.”
De president zei dat aan hem niet kenbaar is gemaakt dat de VHP-bijeenkomst die hij heeft bijgewoond een issue is geweest voor de coalitiepartners. “Ik heb vandaag in de regeringstop aan vicepresident Ronnie Brunswijk uitgelegd binnen welk kader de VHP-bijeenkomst heeft plaatsgehad.”
Het staatshoofd zei dat de Surinaamse delegatie die Nederland onlangs heeft aangedaan met een heel breed programma het voormalige moederland heeft aangedaan.
Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), heeft tijdens de persconferentie aangegeven, dat het bezoek aan Nederland en de toekomstige bezoeken van de president in het kader van de buitenlandse politiek enorm belangrijk zijn.
Naomi Hoever