Bigi Boy wint van Sakai in eerste ronde

Jairzinho Rozenstruik had niet veel nodig om zijn tegenstander op de grond te krijgen. Augusto Sakai leerde dat op de harde manier tijdens het UFC Vegas 28 main event. Met knock-out in eerste ronde versloeg Rozenstruik zijn tegenstander gedurende het grootste deel van de vijf minuten. Uiteindelijk klemde hij de Braziliaan tegen de kooi en gaf hem een brutale rechterhand, die zijn tegenstander op de grond bracht.
Sakai stortte neer met een hamervuist, waardoor scheidsrechter Herb Dean het gevecht beƫindigde met nog maar een seconde te gaan in de openingsronde. De onderbreking kwam om precies 4:59 in de eerste ronde, waarbij Rozenstruik zijn zesde overwinning behaalde in de UFC. Al de overige overwinningen waren ook via knock-out.
“Dit is wat we wilden en het is uitgekomen,” zei Rozenstruik over zijn optreden. “Zodra ik de klok hoorde, heb ik hem met rechts in de maling genomen en met links laten vallen en opnieuw met rechts geslagen.” Na een beslissingsverlies van vijf ronden in zijn laatste gevecht, beloofde Rozenstruik een betere start in dit gevecht. Hij verspilde geen tijd door naar het midden van de achthoek te gaan, terwijl hij Sakai rond de kooi liet lopen.
Sakai cirkelde constant rond en zorgde niet voor veel aanstoot. Hoewel Sakai tijdens die eerste paar uitwisselingen veel schade kon voorkomen, liep hij ook constant in dezelfde richting en dat stelde Rozenstruik in staat om zijn afwerkingsreeks op te zetten.
Zodra de bel ging om aan te geven dat er nog tien seconden over waren in de ronde, rende Rozenstruik naar voren en sloeg Sakai met beide handen. Hoewel het een fikse slag was, was de immense kracht van Rozenstruik nog steeds genoeg om Sakai op het canvas te laten crashen. De hamervuist die volgde op de stoot die Sakai op de grond zette, was meer dan genoeg voor de scheidsrechter om de wedstrijd te stoppen en Rozenstruik opnieuw als winnaar uit te roepen.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald