Biervliet: Om Covid-19 protestactie afgeblazen

Er is vanmorgen niet meer geprotesteerd bij het regeringsgebouw, waar het kabinet van de vicepresident is ondergebracht. “Vanwege de Covid ,” deelt Stefano ‘Pakittow’ Biervliet, een van de organisatoren mee. “We kijken naar andere opties.” Biervliet is blij dat slechts een aankondiging van een protest geleid heeft tot het terugdraaien van bepaalde besluiten die een golf van kritiek hebben veroorzaakt, en een verklaring van vicepresident Ronnie Brunswijk.

Er zou geprotesteerd worden tegen de benoemingen van NDP’ers in topposities en het laten aanblijven van anderen. Zoals Andy Rusland, president commissaris van EBS en Mike Nerkust, dc van Paramaribo. Men had ook graag dat bepaalde directeuren per direct vervangen werden.  Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft uitgelegd dat Rusland zijn werk wil afronden en de gelegenheid daarvoor krijgt, en dat Nerkust net als alle andere dc’s niet is ontslagen. Er is volgens hem niets aan de hand. “Het is niet gemakkelijk om directeuren weg te halen, de mensen hebben contracten,” deelde Brunswijk mee in een videoboodschap. 

De kritiek uit de samenleving is echter niet gaan bedaren. Integendeel is het heviger geworden. Men wil bijvoorbeeld weten wat voor werk zo belangrijk is dat Rusland moet aanblijven. Gesteld wordt dat er genoeg mogelijkheden zijn om uit wurgcontracten te komen. Voor velen zijn de voornemens van de regering, om mensen die zij medeverantwoordelijk achten voor de crises op hun posten te laten, onvergeeflijk. Ook de plannen om NDP’ers te verwelkomen in de ABOP wordt met klem afgewezen. 

Biervliet deelt mee dat hij door verschillende mensen uit het medische veld gebeld is geworden. “We hebben gesproken en ze hebben me beelden laten zien van Covid-gevallen,” geeft hij aan. “Covid is erg en ik wil de kans niet lopen dat men ziek wordt door een protest. Maar we blijven zoeken naar andere manieren om aandacht te krijgen van de regering. Aandacht hebben we zeker gehad want un skrek den man even in wan model.”

René Gompers
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com