Bibis-minister Ramdin maakt ‘rondreis’

17/07/2021 16:22 – Van onze redactie

Minister Albert Ramdin (l) is naar Washington vertrokken. Ook collega Kenneth Amoksi zal in de Amerikaanse hoofdstad zijn. :  
PARAMARIBO – Washington, Mexico-Stad, Miami en Trinidad en Tobago zijn de plekken die minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zal aandoen om bilaterale relaties te versterken. De bewindsman is volgens de Communicatiedienst Suriname, die dat zaterdag meldt, vrijdag vertrokken en keert op 30 juli terug.
In Washington krijgt hij gezelschap van collega Kenneth Amoksi van Justitie en Politie. Het duo heeft komende week een ontmoeting met de US State Departement, de Organisatie van Amerikaanse Staten en de Inter-Amerikaanse Commissie voor Mensenrechten.
Ramdin participeert dinsdag in de zevende ministeriële Caricom/Japan-vergadering, die virtueel wordt gehouden. De minister zal het hebben over ‘financiering voor ontwikkeling’, onder meer in verband. Drie dagen daarna doet hij in Mexico-Stad mee aan de 21ste vergadering van ministers van Buitenlandse Zaken uit Latijns-Amerika en het Caribisch Gebied (Celac).
In de marge van deze meeting heeft Ramdin gesprekken gepland met collega’s van Mexico, Panama, Costa Rica en Colombia. Met Marcelo Ebrard Casaubón van Mexico zal hij het hebben over zakendoen en investeringen en tekent hij een Memorandum of Understanding over de aanpak van gezamenlijke interesses.
Een overeenkomst over het afschaffen van de visumverplichting met Panama voor diplomatieke-, dienst- en nationale paspoorten wordt besproken met ambtgenoot Erika Mouynes. Aan collega’s van Costa Rica, Colombia en andere landen zal ondersteuning worden gevraagd voor de kandidatuur van rechter Maytrie Kuldip Singh bij het Inter-American Court of Human Rights (IACHR) bij de verkiezing in november. Er zijn zes vacante posities.
In Miami volgt op 26 juli een ontmoeting met de Guyanese ambtgenoot Hilton Todd over de presidentiële summit van volgende maand in Guyana. Op 28 en 29 juli is Ramdin op officieel werkbezoek op Trinidad en Tobago en ontmoet hij de ministers van onder meer Buitenlandse Zaken en Handel en Energie. Ook vertegenwoordigers van SLM en Staatsolie zullen daarbij aanzitten.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname