Bewoners ruim 30 huizen lopen schade op door rukwinden

Hevige rukwinden tijdens de aanhoudende regenbuien hebben zaterdag voor een behoorlijke schade gezorgd. Starnieuws verneemt dat van ruim 30 woningen daken geen stand hebben gehouden. Op ongeveer tien plekken moesten bomen die op huizen terechtgekomen zijn, opgeruimd. Op de Afobakaweg heeft districtscommissaris Ludwig Mendelzoon meegemaakt dat hij niet verder kon rijden omdat een omgevallen boom dwars over de weg was terechtgekomen.

Deze boom is dwars op de Afobakaweg terechtgekomen.
Brandweervoorlichter Olton Pinas geeft aan dat de brandweer samen met de medewerkers van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing en Openbaar Groen ervoor heeft gezorgd om de dakbedekking weer te plaatsen. In andere gevallen zijn dekzeilen geplaatst. Boomtakken zijn verwijderd die op huizen en elektriciteitspalen waren terechtgekomen.

Zinkplaten van onder meer Bureau Openbare Gezondheidszorg aan de Rode Kruislaan waren weggewaaid. Op het terrein viel een grote boom op een container. Aan de Ericlaan kwam een boom op het dak van een pand terecht. Ook kreeg de brandweer meldingen van zinkplaten van woningen die weggewaaid waren te Beekhuizen, Paramaribo-Noord, Verlengde Hooge-, Henck Arronstraat, Kwatta, Pad van Wanica en Leidingen. Vanaf negen uur ’s morgens hebben hulpverleners een aantal adressen aangedaan. Er zijn geen meldingen van mensen die letsels hebben opgelopen.

De brandweer heeft deze omgevallen boom aan de Keizerstraat verwijderd.
Naast de schade die rukwinden hebben aangericht, waren grote delen van Paramaribo onder water door de regens die samenvielen met de lockdown vrijdagavond. Mensen konden zelfs ‘bootje varen’ op diverse wegen. Bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo waren de hoofdingang en die van de Spoedeisende Hulp ook onder water geraakt. De Checkpoint van SEH is tijdelijk verhuisd naar een andere locatie.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com