De bewoners van de Nickeriestraat en omgeving blijven zich fel verzetten tegen de bouw van een Callcenter op de hoek van de Nickeriestraat en Marowijnestraat. Zij vrezen voor verstoring van rust, orde en leefbaarheid in hun woonomgeving en eisen stopzetting van het project.
ADVERTENTIE
In de buurt zijn op meerdere plekken protestborden en spandoeken geplaatst met leuzen als: “Geen Callcenter naast de woonwijk”, “President, laat dit niet toe”, en “Woonwijken zijn voor mensen, niet voor winst”. De bewoners benadrukken dat hun protest niet tegen werkgelegenheid is gericht, maar tegen de locatie van het Callcenter.
Een 71-jarige bewoonster, geboren en getogen in de wijk, zegt tegenover Suriname suriname: “We hebben deze buurt zelf opgebouwd en onderhouden. Nu hebben we zelfs Mahoniebomen geplant. Met de komst van het Callcenter vrezen we voor lawaai, verkeer, parkeeroverlast en vervuiling. Dat is zonde van al het werk dat we in onze buurt steken.” Ze geeft aan dat bij de aankoop van het perceel is verteld dat de eigenaar er zou wonen. “Na verloop van tijd bleek het om een commerciële ontwikkeling te gaan. Dat is niet wat we destijds zijn voorgehouden.”
Hoewel de meeste buurtbewoners zich fel uitspreken tegen het Callcenter, zijn er enkelen die zich minder druk maken. Een man aan de Marowijnestraat stelt dat er belangrijkere zaken zijn om tegen te protesteren. “Ik heb die protestbrief wel ondertekend, maar eerlijk gezegd maakt het mij niets uit.” Een andere bewoonster, die recent uit het buitenland is teruggekeerd, zegt wél hinder te ondervinden. “Naast mij wordt een drie verdiepingen hoog gebouw neergezet. Ik zal straks niet eens meer vrij kunnen koken in mijn keuken,” merkt zij op. Ze zegt jarenlang te hebben gewacht op eigendomsrechten en vreest dat de bouw een bedreiging vormt voor haar langverwachte investering.
Volgens Conrad Issa, woordvoerder van de belangengroep in de straat, zorgt de buurt al jaren zelf voor veiligheid en netheid. “We hebben gepoogd tot dialoog te komen, maar ons is iets anders voorgespiegeld. Een 24-uursbedrijf hoort niet in deze geplande woonomgeving met scholen en sportfaciliteiten,” stelt Issa. Ook benadrukt hij dat er nooit een buurtonderzoek is gedaan. “Geen vertegenwoordiger van het commissariaat is met ons komen praten,” zegt hij.
De bewoners bevestigen dat zij niets hebben gemerkt van enig buurtonderzoek. “Als iemand van het commissariaat Paramaribo-Noordoost met ons had gesproken, dan hadden we onze zorgen kunnen uiten. Maar niemand is langsgekomen,” stelt een van hen.
Districtssecretaris Renaldo Soekhoe beweert echter dat er wél een buurtonderzoek heeft plaatsgevonden. Hij wenst hier verder niet op in te gaan.
De bouwwerkzaamheden aan het project zijn vooralsnog stopgezet.
- Wonnie Boedhoe nieuwe voorzitter Fonds Voorzieningen Ouders…..
- President Santokhi houdt spoedvergadering over verkiezingsv…..
- VSB wenst uitstel inwerkingtreding Nieuw Burgerlijk Wetboek..
- CBvS grijpt in bij pensioenfonds Alcoa wegens schending ins…..
- Ondernemer overvallen aan Zwartenhovenbrugstraat..
- Surinamers gedupeerd door Belgische spoorwegen..
- OAS gereed voor verkiezingswaarneming in Suriname..
- Meer individuele lopers bij zestigste Avondvierdaagse..
- ECD stuit op illegale sigaretten, alcohol en onjuiste kassa…..
- Nieuwe straatverlichting langs Oost-Westverbinding..
- Samap-project sluit af met opening cassavepap verwerkingsli…..
- Yelyco-captain Sporkslede: ‘Woensdag worden we als team kam…..
- ‘Paus van het volk’ Franciscus begraven na uitvaartmis in V…..
- Man sterft tijdens afspraak in pension Paramaribo..
- Illegale visserij op Surinamerivier: Kapitein en bemanning …..
- Rome en de wereld nemen afscheid van paus Franciscus..
- Nickeriestraat..
- Brand verwoest leegstaande woning aan Laterietweg, buren on…..
- Goudzoekers overvallen in goudput van Nassau..
- Hans Breeveld: problemen rond de verkiezingen is geen nieuw…..
- Surinaamse damwereld neemt afscheid van damtopper Ronald Ro…..