Bewoners Mastklimmen- en Tamanoeastraat overwegen wegbarricade

De kruising van de Mastklimmen- en Tamanoeastraat in het ressort Latour ziet er al geruime tijd deplorabel uit. De wegtegels liggen los en zitten dwars op de straat opgehoopt.
Voertuigen kunnen moeilijk over de stenen rijden met het gevolg dat bussen over het voetgangerspad rijden om hun weg te vervolgen, terwijl schoolkinderen zich op de weg bevinden.
Tijdens de tweede termijn van de regering-Bouterse was het bedrijf Kuldipsingh belast met het aanpakken van de weg. Op een bepaald moment zijn de werkzaamheden gestaakt. De weg is niet verder aangepakt met als gevolg dat het verder is verslechterd en zelfs onbegaanbaar dreigt te worden.
Buurtbewoners maken zich boos over de slechte staat van de weg. Ook leerkrachten van de omliggende scholen zijn de slechte staat van de weg beu, om maar niet te praten over de beroerde Frigiterestraat waar Caprino Allendyschool (voorheen Mulo Latour) en de lbo-scholen 1 en 2 gevestigd zijn. Iets verder staat de Mastklimmenschool.
Al deze wegen leiden naar belangrijke bestuurskantoren in het ressort. Om de RGD-polikliniek Latour te bereiken alsook het Centraal Bureau voor Burgerzaken, de bestuursdienst en het politiebureau, moeten de bewoners over de slechte wegen heen. Voor nu wensen de gedupeerden zonder naam genoemd te worden. Als er geen verbetering komt zullen zij overgaan tot barricade van de wegen.
Naomi Hoever