Bewoners Larecoweg doen behoefte in mobiele toiletten

Om de gezinnen die slachtoffer zijn geworden van wateroverlast aan de Gangaram Pandayweg, voorheen bekend als Larecoweg in het district Saramacca, tegemoet te komen zijn er mobiele toiletten geplaatst. De districtscommissaris (dc) van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, heeft direct na rapportage van de bestuursdienst contact opgenomen met het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing (NCCR) voor hulp.
Door de aanhoudende regen zijn percelen, huizen en toiletten van de bewoners onder water gelopen met alle gevolgen van dien. De mensen moeten nu hun behoeften doen op hoger gelegen delen in openlucht wat als mensonterend en onhygiënisch bestempeld kan worden. Dc Bansi-Durga heeft vanmorgen ook contact opgenomen met de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), Gracia Emanuël, om de ontstane situatie aan de Larecoweg met haar te bespreken.
De bewindsvrouw heeft op voorstel van de dc direct mobiele toiletten laten plaatsen om de 25 gezinnen te helpen. Vooral voor de vrouwen en kinderen, die in deze het hardst zijn getroffen, moeten deze mobiele toiletten als eerste hulp gezien worden. De mobiele toiletten zullen voorlopig door de gezinnen gedeeld moeten worden.
Dc Bansi-Durga heeft vanmorgen samen met het DNA-lid Rajinder Debie een bezoek gebracht aan het getroffen gebied.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald