Bewoners houden gascilinderdief aan

Bewoners hebben op zaterdagavond 2 januari om 22.00 uur aan de Sohawanweg in Paramaribo de gascilinderdief J.S. aangehouden en overgedragen aan de politie van het bureau Munder.
Volgens verklaring van de bewoners waren zij bezig te koken. Plotseling ging het vuur van hun kooktoestel uit, waardoor zij op onderzoek uitgingen. Tot hun verbazing zagen zij dat hun gascilinder was weggenomen.
Zij liepen toen de straat op en zagen dat een manspersoon met hun gascilinder ervandoor ging. De bewoners gingen de verdachte achterna en hielden hem aan.
J.S. verklaarde aan de politie dat hij niets afweet van het strafbare feit. Samen met de gascilinder werd hij door de politie ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.
Opmerkelijk is, dat er vanaf september 2020 tot en met december 2020 acht aangiften van diefstal van gascilinders zijn geregistreerd op het politiebureau Munder. Het vermoeden bestaat dat J.S. zich schuldig heeft gemaakt aan deze diefstallen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte J.S. in verzekering gesteld.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald