Betogers dringen Amerikaans parlementsgebouw binnen tijdens zitting, Trump roept op tot kalmte

REDACTIE- Betogers zijn in de Amerikaanse hoofdstad Washington het Capitool, het parlementsgebouw binnen gedrongen.
Het Congres was op dat moment bijeen om de uitslag van de presidentsverkiezingen officieel te certificeren. Er is sprake van een chaos en de zitting is nu geschorst. 
Volgens Amerikaanse media zou er binnen in het gebouw zijn geschoten en zijn congresleden naar hun kantoren gevlucht om zich daar te verschansen. Er is per direct een avondklok ingesteld in Washington.
De betogers zijn het oneens met de manier waarop volgens hen gepoogd wordt de verkiezingen te stelen. President Donald Trump en zijn medestanders zijn ervan overtuigd dat er bij de laatst gehouden presidentsverkiezing op grote schaal is gefraudeerd.
Er zijn honderden getuigen die onder ede hebben verklaard dat er is gemalverseerd. Bovendien zijn er beelden van bewakingscamera’s gepresenteerd waarop te zien is dat men valse stembiljetten in computersystemen invoert.
Tijdens een toespraak vandaag vertelde Trump aan zijn ruim opgekomen aanhangers dat hij de verkiezingen heeft gewonnen. “Ik heb twee keer meegedaan een de verkiezingen en ik heb twee keer gewonnen. Wij zijn op schandalige wijze bestolen”, aldus het staatshoofd.
Trump heeft zijn aanhangers intussen gevraagd kalm te blijven.
 
Het bericht Betogers dringen Amerikaans parlementsgebouw binnen tijdens zitting, Trump roept op tot kalmte einde bericht ………… (GFC)

Lees verder

Bron:- Suriname