De betalingsachterstanden van de overheid stapelen zich op en raken steeds meer sectoren. Niet alleen vuilophalers wachten al zes maanden op hun geld, maar ook bushouders wachten al maanden op hun subsidies. Dit leidt tot een vicieuze cirkel waarin essentiële diensten dreigen stil te vallen. Hoe is het zover gekomen, en belangrijker: is er een uitweg?
Het uitblijven van betalingen staat niet op zichzelf, maar wijst op een diepere financiële crisis binnen de overheid. Een tekort aan liquide middelen kan verschillende oorzaken hebben: tegenvallende belastinginkomsten, slecht financieel beheer of oplopende schulden. Waarschijnlijk speelt een combinatie van deze factoren. De regering heeft het zwaar met het financiële beheer. De economische crisis, verergerd door internationale schulden en de nasleep van beleidsfouten uit het verleden, maakt het moeilijk om aan betalingsverplichtingen te voldoen. Maar dat betekent niet dat leveranciers en dienstverleners eindeloos kunnen wachten.
Voor vuilophalers en bushouders betekent het uitblijven van betalingen simpelweg dat ze hun werk nauwelijks kunnen voortzetten. Brandstof moet betaald worden, lonen van arbeiders lopen op, en materialen raken op. Bedrijven die afhankelijk zijn van overheidscontracten bevinden zich in een wurggreep: blijven ze werken zonder betaling, of leggen ze hun diensten neer met alle gevolgen van dien. Een bijkomend probleem is het effect op de economie. Wanneer de overheid schulden opstapelt bij lokale ondernemers, sijpelt dit door naar andere sectoren. Werknemers krijgen hun salaris laat of niet, waardoor de koopkracht afneemt.
Winkeliers zien hun omzet dalen en uiteindelijk komt de gehele economie in een neerwaartse spiraal terecht.De overheid vraagt om geduld, maar hoe realistisch is dat? Mensen moeten hun rekeningen betalen en hun bedrijven draaiende houden. Geduld is een luxe die velen zich niet kunnen permitteren. Toch is er weinig keuze, want stakingen en werkonderbrekingen kunnen het probleem verergeren. Wat de overheid nodig heeft, is een transparant plan. Hoe wordt het betalingsprobleem aangepakt? Wanneer kunnen schuldeisers op hun geld rekenen? Welke prioriteiten worden gesteld? Zonder duidelijke communicatie blijft de onrust groeien en dreigt verdere ontwrichting van vitale diensten.
The post BETALINGSNOOD OVERHEID, HOE LANG NOG? ..
- OPLOPENDE SPANNINGEN TUSSEN GUYANA EN VENEZUELA..
- Nieuwe notaris Baldew: ‘Ik heb eindelijk mijn mijlpaal bere…..
- President Santokhi brengt historisch bezoek Betheljada..
- Trump trekt legale status in voor 530.000 immigranten in de…..
- Ines Pané en Dinotha Vorswijk hoog op ABOP lijst..
- Abop presenteert met veel bombari DNA-kandidatenlijst..
- ABOP presenteert kandidatenlijst: Brunswijk opnieuw lijsttr…..
- SURINAME KAN EEN VOORBEELD NEMEN AAN GUYANA..
- VERKIEZINGSVEILIGHEID GEGARANDEERD, MAAR WAT DAARNA?..
- Luxe zonder verantwoordelijkheid: Tijd voor Nieuwe Politiek…..
- Jongeren..
- EAG International Airport is nu onderdeel van het internati…..
- President Santokhi bezoekt Betheljada op Internationale Dag…..
- “Deze mensen (Hof van Justitie) verdienen een standbeeld…..
- Dienstwapen uit woning politieman gestolen..
- Dienstwapen gestolen uit woning politieambtenaar..
- STAATSSCHULD EN DE ACHTERUITKIJKSPIEGEL..
- AMOKSI KENT ZIJN TAKEN NIET..
- Paus Franciscus verlaat ziekenhuis na vijf weken..
- Diefstal middels braak bij woning politieambtenaar..
- Ook derde inzittende eenzijdige aanrijding Kennedyweg overl…..