Bestuurster overleden bij frontale botsing

De 45-jarige bestuurster Sherita Kasi gehuwd Habbel is op zondag 20 december na een frontale aanrijding op de Attaoellaweg te Groot Henar in het Mungra Medisch Centrum in Nickerie overleden.
De politie van het bureau Henar kreeg omstreeks 16.45 uur de melding van een frontale aanrijding met zwaargewonden en deed de plek aan voor onderzoek. Bij aankomst op de locatie bleek het te gaan om een frontale aanrijding tussen een Toyota Wish met zes inzittenden en een Toyota Vitz met twee inzittenden.
De autobestuurder S.B. reed met vijf inzittenden over de Attaoellaweg gaande richting Nieuw-Nickerie, terwijl de bestuurster Sherita met haar echtgenoot uit tegenovergestelde richting kwam. Het vermoeden bestaat dat Sherita met een hoge snelheid reed en ter hoogte van Serie 3 moet hebben uitgeweken voor de vele wegverzakkingen en de waterplassen op de weg. Hierdoor verloor zij de controle over de besturing van het voertuig en kwam op de rijhelft van haar tegenligger met als gevolg de frontale botsing.
Zowel de bestuurders als de mede-inzittenden liepen verwondingen op. De bestuurders die in het bezit bleken te zijn van een rijbewijs, waren op dat moment niet aanspreekbaar. Per ontboden ambulance werden alle acht gewonden afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum.
De bestuurster Sherita kwam kort na aankomst in de ziekeninrichting te overlijden. De moeder van de bestuurder S.B. en de echtgenoot van Sherita zijn beiden ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis, terwijl de driejarige dochter van S.B. is afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het meisje is ter verpleging op de afdeling ICU van het ziekenhuis opgenomen.
De materiële schade aan beide voertuigen is aanzienlijk. Na overleg met het Openbaar Ministerie zal het ontzielde lichaam van Sherita, dat ter obductie in beslag is genomen, worden afgestaan aan de nabestaanden.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald