Bestuursambtenaren en districtscommissarissen ontvangen in oktober conform nieuwe loonreeks

De bestuursambtenaren en districtscommissarissen (dc) van wie de bezoldiging opgetrokken moest worden zullen eind oktober uitbetaald worden conform de nieuwe loonreeks. Dit zegt Glenn Swamipersad, voorzitter van de Algemene Bond Personeel Regionale Ontwikkeling, in gesprek met Suriname Herald. De bond vergadert vandaag met de shopstewards om te kijken wat de besluiten zijn over de looncorrecties.
“De twee ministeries hebben afgestemd met elkaar en vanuit het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sportzaken moet er een schrijven gestuurd worden. De functies van de bestuursdienst moesten opnieuw omschreven worden.” Dit heeft gisteren plaatsgevonden, geeft Swamipersad aan.
De omschreven functies zijn gisteren opgestuurd naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en het is nu overgaan tot uitvoering. Het zal niet meer lukken voor deze maand, omdat er al is afgesloten en de afspraak voor de uitbetaling is nu oktober.
“Ik ben de afgelopen week door minister Bronto Somohardjo uitgenodigd, om te praten over de looncorrecties van de bestuursambtenaren en het optrekken van de bezoldiging van de dc’s. Er waren ook vertegenwoordigers van het ministerie van ROS erbij en er is gesproken over het wensenpakket. Er zijn nu goede afspraken gemaakt en het is nu uitkijken naar de uitvoering. De president weigerde de zittende dc’s mee te nemen in de hercorrectie, maar dat kan niet,” zegt de bondsvoorzitter.
Volgens hem hebben de dc’s vele taken en verantwoordelijkheden. In de districten zijn de dc’s de baas, want zij moeten het werk daar uitvoeren. “Men weigert om hun salaris gelijk te stellen aan dat van departementsdirecteuren,” laat de vakbondsman weten.
Simone Awanna