Besmettingen onder gewapende machten baart regering zorgen

De Algemene Politieke Beschouwingen die vandaag van start zijn gegaan in De Nationale Assemblee (DNA) staan in het teken van de COVID-situatie in Suriname. Onlangs is door president Chan Santokhi bekendgemaakt dat het land zich in code paars bevindt. Dat wil zeggen dat de community spreading niet meer te controleren is. Het staatshoofd maakt zich zorgen over het aantal leden van de gewapende machten die besmet zijn geraakt met het COVID-19-virus.
Op dit moment zijn 120 politieambtenaren in isolatie. Minister Amar Ramadin van Volksgezondheid stelt dat gewapende machten ruim een maand de gelegenheid hadden om zich te vaccineren. De vele besmettingen onder de gewapende machten hadden voorkomen kunnen worden. Hij stelt voorop dat niemand verplicht kan worden om zich te vaccineren.
Eerder berichtte Suriname Herald dat delen van de Surinaamse Politiebond en de leiding van de brandweer zich hebben laten inenten.
In de praktijk blijkt dat men huiverig is over het vaccin. Allerlei complottheorieën gaan rond, vooral op sociale media. Dit maakt dat niet eenieder bereid is zich te laten vaccineren. Tot nog toe hebben meer dan 90.000 personen in Suriname de eerste prik van het AstraZeneca-vaccin gehad. Er wordt nu op een laag pitje gevaccineerd, omdat er meer vaccins het land moeten binnenkomen.
Naomi Hoever

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald