Besluit DNA over Adhin al betekend aan pg

Assembleevoorzitter Marinus Bee bevestigt tegenover Starnieuws dat het besluit van De Nationale Assemblee over het in staat van beschuldiging stellen van ex-vicepresident Ashwin Adhin reeds de deur uit is. Hij heeft vrijdag de stukken getekend. Deze zijn maandag door de deurwaarder bezorgd.

In de wet staat dat de president op de hoogte gesteld moet worden van het besluit. Ook is een brief gegaan naar de procureur-generaal die gevorderd had dat Adhin in staat van beschuldiging wordt gesteld. Dit gebeurde nadat Adhin negen dagen van zijn vrijheid was beroofd.

De rechter-commissaris had bij de toetsing bevolen Adhin in vrijheid te stellen, omdat volgens haar niet de juiste procedure is gevolgd. Hij had eerst in staat van beschuldiging moeten worden gesteld. Het Openbaar Ministerie heeft toen hoger beroep aangetekend, maar de raadkamer van het Hof van Justitie heeft zich er niet over uitgesproken of de aanhouding al dan niet rechtmatig was. Het Openbaar Ministerie is niet-ontvankelijk verklaard, omdat de termijn van het indienen van de grieven niet is gehaald.

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com