Beslissing over bezwaren zaak-Hoefdraad dinsdag

De raadkamer van het Hof van Justitie zal dinsdag een besluit nemen over de bezwaren die gemaakt zijn door de raadslieden van ex-minister Gillmore Hoefdraad. De zaak is vandaag weer voorgegaan, maar er is geen uitsluitsel gekomen. Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday heeft aangegeven op de zitting dat in de dagvaarding een verschrijving is. Hij wil in de gelegenheid gesteld worden de dagvaarding aan te passen. Hoefdraad is nog steeds spoorloos.

Irene Lalji, een van het verdedigingsteam van Hoefdraad, heeft aangevoerd dat het niet om een verschrijving gaat, maar een fout van het Openbaar Ministerie (OM). Er is een verkeerd artikel gebruikt in de dagvaarding. Artikel 12 lid 2 gaat over een zaak die in hoger beroep dient, terwijl dat nu niet het geval is. Lalji herhaalt na de zitting tegenover journalisten dat het advocatenteam de fout niet ziet als een verschrijving.

De raadslieden van Hoefdraad hebben de raadkamer gevraagd om wat tijd om schriftelijk te kunnen reageren op de tweede beurt van het OM in deze zaak. Hiertegen maakte Baidjnath Panday bezwaren onder aanvoering dat er geen tweede beurt is voor de verdediging. Lalji zegt dat deze uitspraak van het OM de wenkbrauwen heeft doen fronsen. Haar collega Murwin Dubois vult aan dat in artikel 269 duidelijk staat dat na de tweede beurt van het OM de verdediging mag reageren. Hierna kan OM zich opnieuw uitlaten.

De verdediging van Hoefdraad heeft tot maandag 12 uur de tijd om schriftelijk te reageren. Het hof zal dinsdag een uitspraak doen over de excepties die opgeworpen zijn.

Raoul Lith
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com