“Bergen kunnen niet in een nacht verzet worden”

“Je kan niet van de regering verwachten, dat die binnen in een jaar bergen gaat verzetten,” zegt de directeur van het directoraat Duurzame Ontwikkeling Afro-Surinamers Binnenland (DOAS) Joraisa Pokie, in gesprek met Suriname Herald. Ze vraagt geduld van de gemeenschap en in het bijzonder van de bewoners van het binnenland, want ook daar merkt ze dat personen verwachten dat deze regering binnen enkele maanden zoveel veranderingen moet brengen.
Ze heeft het eerder al gezegd en herhaalt dat president Chan Santokhi geen toverstokje heeft om zaken meteen te realiseren. Ze is zich ervan bewust, dat de president verschillende beloftes heeft gedaan aan de samenleving en ook in het binnenland tijdens de verkiezingscampagnes. Pokie gelooft er nog steeds in, dat die beloftes nagekomen worden. Echter moet men wel realistisch blijven, is ze van oordeel.
Ze gelooft nog steeds in “Wo set’ eng” en staat er zeker achter. Pokie merkt op dat ze dit zeker moet verduidelijken. “Toen de president samen met zijn partners overnam, wisten zij niet hoe groot de schade was. Pas na inventarisatie is gebleken hoeveel puin en schade er is achtergelaten voor deze regering om op te lossen. Ook dit geldt voor projecten die uitgevoerd moeten worden in het binnenland,” zegt de DOAS-directeur.
Er is volgens haar veel dat de regering wil doen, maar er zijn weinig middelen beschikbaar. Dat betekent niet dat wat beloofd is niet wordt gedaan. Zaken zullen later worden uitgevoerd, dan wat eerder was gepland. Pokie vraagt geduld en wil ook de mensen erop attenderen, dat de regering niet eens een jaar aanzit en men verwacht dat die de economie in een rap tempo gezond moet maken en ook nog in een coronatijd.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald