Berenstein: Programma rond IMF-samenwerking nog niet bekend

De vakbeweging en het bedrijfsleven waren niet aanwezig tijdens een ontmoeting tussen de Sociaal Economische Raad (SER) en president Chan Santokhi op 4 januari. Robby Berenstein, voorzitter van C-47, zegt in gesprek met Starnieuws dat hij laat de uitnodiging kreeg en de agenda was niet duidelijk. Bovendien is het plan waarmee het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Suriname zal ondersteunen, nog steeds niet bekend.

De vakbondsleider merkt op dat C-47, FAL, BvL/ALS een brief hebben geschreven naar de regering om te vernemen of het om een IMF-plan gaat en wat dit inhoudt. Intussen is er een gesprek geweest woensdag met minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Hij heeft beloofd dat komende week het plan zal worden gepresenteerd aan de maatschappelijke groepen.

Wat de adviezen betreft die de SER heeft uitgebracht, zegt Berenstein dat hierin de maatregelen die getroffen zullen worden, wanneer in zee gegaan wordt met het IMF, er niet bij. De vakbeweging vindt het belangrijk om inzage te hebben in het programma dat wordt afgesproken met het IMF. Hoewel de regering aangeeft dat het om een eigen ontwikkeld programma gaat, is er nog geen openheid hierover gegeven. Berenstein merkt op dat er inspraak moet zijn van de sociale partners voordat het programma met het IMF wordt beklonken.
………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com