Beperking Trinidadiaanse verdachte nog niet opgeheven

De Trinidadiaan Derek Ramsamooj (58) heeft sinds zijn aanhouding op 8 oktober nog steeds geen toegang tot zijn advocaat, Irene Lalji. Het Openbaar Ministerie heeft een ‘bevel tot beperking vrije verkeer’ tussen de advocaat en de verdachte gegeven. Hiertegen is bezwaar ingesteld, maar de beperking is op 16 oktober nog een keer verlengd met acht dagen. 

Ramsamooj is politiek-analist en heeft de afgelopen jaren Suriname regelmatig aangedaan. Hij werd door een speciaal onderzoeksteam van de afdeling Fraude aangehouden. Hij wordt onder andere verdacht van oplichting, overtreding van de Anti Corruptie Wet en de Wet Strafbaarstelling Money Laundering. In deze strafzaak zijn eerder al vier personen aangehouden en opgesloten namelijk: Robert van Trikt, Faranaaz Hausil, Ginmardo Kromosoeto en  Ashween Angnoe. In deze zaak wordt ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën ook opgespoord. 

Het Openbaar Ministerie heeft in de bevel tot beperking van vrije verkeer tussen de advocaat en de verdacht aangegeven dat de vermeende strafbare malversaties bij de Surinaamse Postspaarbank zijn gepleegd. Er moeten nog cruciale getuigen worden verhoord. Ook Kromosoetoe, ex-directeur van de bank, moet nader bij proces-verbaal worden verhoord. 

Volgens het Openbaar Ministerie stellen in zulke malversaties de verdachten alles in het werk om cruciale getuigen of medeverdachten te beïnvloeden.  Hierdoor komt de waarheidsvinding volgens de vervolging in het gedrang. De advocaat van Ramsamooj en zijn echtgenote hebben hun misnoegen over de gang van zaken kenbaar gemaakt. De periode van de verlenging van de beperking is intussen verstreken. Het is nog niet duidelijk welke beslissing nu genomen zal worden in deze zaak. 

………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com