BEP: kerst in mineurstemming

Jammer genoeg is de kerstviering van het jaar 2020 in ons land in een mineurstemming. Een lockdown in het dagelijkse leven, het dagelijkse werk en de economie, het nieuwe normaal van het sociale leven, gesloten grenzen en verbod tot reizen naar het buitenland, vreselijk hoge prijzen voor alle basisgoederen, gesloten recreatieoorden, mofo yari doden in het verkeer, huiselijk geweld, soms met de dood tot gevolg, harde criminaliteit, ook met dodelijke gevolgen, gesloten kerken en zelfdoding, schrijft de partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP).
Verder kaart de partij aan armoedestijging door verlies van heel veel werkgelegenheid, doden door het nieuwe coronavirus, overbelaste dienstdoende zorgwerkers, een tweede golf van de coronapandemie, het moeizaam wennen aan een digitale en virtuele wereld en aan een nieuwgekozen regering-Santhoki. “En hoewel er wel hoop gloort aan de horizon, is de directe toekomst weinig hoopvol,” schrijft de partij een kerstboodschap.
Kerst, een herdenking van de geboorte van Jezus, de Christus, de Messias, de brenger van het goede nieuws dat de Here God, de mensheid liefheeft en wil bewaren, is dit jaar helaas met een somber en onzeker gevoel.
Toch gelooft de BEP, dat wij de moed niet moeten verliezen. Dat we onze immuniteit en gezondheid moeten bewaken en onze mentale gezondheid bewaren. Dat wij als Srananmans elkaar moeten bemoedigen en versterken, en gezamenlijk optrekken in ons streven de heersende crises te overwinnen. Niet voor niks zegt ons volkslied, “strey de fu strey wi no sa frede, Gado de wi fesiman”.
En wij, Surinamers, zijn niet voor niemendal een gelovig volk. “Wij geloven in God en wij geloven Zijn Woord. Dus zullen we overwinnen als we het geloof behouden in God en in onszelf. Dat is de essentie van elke kerst, ook deze,” schrijft de BEP.
De BEP wenst de Surinaamse gemeenschap te midden van alles een gezegend kerst, een goed uiteinde van het oude en enerverende jaar 2020 en een voorspoedig en bovenal gezond 2021 toe.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald