Benzineprijzen vanaf morgen omhoog

De benzineprijzen in Suriname gaan vanaf morgen omhoog. Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie heeft de prijzen aan de pomp aangepast. Sirodjenie Jankie, voorzitter van de Surinaamse Servicestation Exploitantenbond (SSEB), bevestigt de verhoging tegenover Suriname Herald. Het gaat om een verhoging tussen de SRD 0,15 en SRD 0,20.
Jankie geeft aan dat de aanpassing van de benzineprijzen bij de pompen te maken heeft met de fluctuatie van de wereldmarktprijs. In de maand december is de benzineprijs een aantal keren aangepast. Ze merkt eveneens op dat het kunnen beschikken over de nodige valuta een probleem vormt, omdat de straatkoers tussen de SRD 17 en SRD 18 ligt. Dit terwijl de aan- en verkoopkoers van de Amerikaanse dollar respectievelijk SRD 14,018 om SRD 14,290 bedragen wat betreft de unificatiekoers.
Bij SOL moet SRD 11,40 neergeteld worden voor een liter benzine en voor super unleaded SRD 11.58 (met additieven). Bij RBE kost een liter ongelode benzine SRD 11,32. Bij GOw2 zal de prijs van ongelode benzine SRD 11,34 bedragen en wel zonder additieven.
Vishmohanie Thomas

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald