Benoeming hier… benoeming daar… schaakspel Bouterse?

De vele benoemingen de afgelopen week houden mij danig bezig, in het bijzonder die op mijn vakgebied. De rvc van de SLM wordt bemenst door, ik citeer de minister van TCT “de juiste mensen benoemd tot rvc van de SLM”, of woorden van gelijke strekking. Minister bent u zich wel van bewust wat de betekenis van uw uitspraak is?. Wie van de leden draagt enige luchtvaart kennis en achtergrond?

Eén van de taken van de rvc is om het beleid dat door de directie wordt uitgestippeld te toetsen en te controleren, maar als men geen kennis draagt van betreffende zaken, hoe zal men dan deze taak kunnen uitvoeren?. De enige van wie ik kan zeggen dat die een luchtvaart achtergrond heeft, is Clyde Cairo, maar als die in zijn geheel actieve loopbaan bij de SLM niks heeft kunnen bewerkstelligen voor de SLM, hoe zal hij dat als rvc-lid wel kunnen doen?

Leo Brunswijk was pres-com van de SLM, ook hij heeft niks kunnen betekenen voor de SLM behalve dan gratis tickets te verstrekken. De grootste groep SLM-personeelsleden zo niet alle personeelsleden lusten deze Leo Brunswijk ook niet. Ik schrok me een aap toen ik de naam las van Reshma Mangre. Wat voor kennis draagt zij over de luchtvaart ? Uiteindelijk heeft zij ervan afgezien, maar uitsluitend na druk en de vele commentaren vanuit het volk. Een vraag naar politiek Suriname; Zien of kunnen jullie geen kader vinden die hun mannetje kunnen staan op hun vakgebied? Moeten het steeds dezelfde oude en onbekwame personen zijn die benoemd worden? Wil men de SLM wel redden en naar grotere hoogten tillen? Ze hebben al bewezen hoe het niet moet! Zo ook een sprekend voorbeeld van Virendra Ajodhia. Een jongeman die internationaal hoog aangeschreven staat in de energie-sector.

Velen hebben zich voor en tijdens de verkiezingen onbaatzuchtig ingezet om de 10 jaren ellende van de paarse vloek tot een einde te brengen. Mede door de vele beloftes die door de toenmalige oppositie tijdens de campagnes gepropageerd werd w.o. openbaarheid van bestuur en de posten door het juiste kader te bemensen. Als er nog lui van deze bende worden geaccommodeerd, dan had het volk niet gestemd voor de huidige coalitie. De vicepresident – Ronnie Brunswijk, heeft dit in zijn toespraak beloofd, maar deze belofte is niet zichtbaar in de benoemingen van de rvc-leden. Meneer Ronnie Brunswijk u verraadt het volk van Suriname en in het bijzonder de achterban van ABOP. Uw handelingen hebben ook invloed op uw coalitiepartners. Corrigeer uw besluiten alvorens u de zure vruchten ervan zult plukken.

Wij willen geen NDP-regering! Regering u hebt het volk beloofd als team op te trekken en af te stappen van de eilandjes politiek. Ook vanuit verschillende ministeries worden prominente NDP-ers genomineerd voor het zitting nemen in verscheidene presidentiële commissies. Als ze tijdens het NDP-bewind er niks van hebben kunnen bakken, wat gaan ze nu doen?

Wij als volk zullen het niet meer accepteren dat er enge belangen worden behartigd. Z.E. President Chan Santokhi, alle ogen zijn op u gericht, alle hoop en vertrouwen stellen wij in u. U bent nog niet met een reactie gekomen, maar we rekenen erop dat u ons niet in de steek zult laten.

God zij met u en God zij met ons geliefd Suriname!Arif Soebratiearif.soebratie@gmail.com ………… (Star)


Lees verder

Bron: Starnieuws.com