Bemiddeling Ramadhin vruchteloos

03/11/2020 14:39 – Van onze redactie

Minister Amar Ramadhin had geen succes bij zijn bemiddeling. :  
PARAMARIBO – Minister Amar Ramadhin is er niet in geslaagd de Surinaamse Verenging van Assurantiemaatschappijen en particuliere laboratoria nader tot elkaar te brengen. Hij bemiddelde tussen hen omdat eerdere onderhandelingen over tarieven waren vastgelopen. Partijen kunnen zich niet vinden in elkaars voorstellen.
Volgens het persbericht dat het ministerie van Volksgezondheid dinsdag rondstuurde, heeft Ramadhin zowel de Survam als laboratoria “concrete oplossingsvoorstellen” gedaan. “Ondanks de inzet is er helaas nog geen akkoord bereikt”, wordt aangegeven.
De bewindsman beseft dat door het spaak lopen van de onderhandelingen verzekerden zullen worden gedupeerd. De particuliere laboratoria accepteren namelijk de labformulieren van Survam niet meer, waardoor de mensen contant moeten betalen.
Dinsdag plaatste Health Control een bekendmaking op zijn Facebookpagina dat Health Control, MyLab en MediLab “per heden” geen garantiebrieven van Azpas, PZS en Parsasco meer accepteren. “U zal dus contant moeten betalen voor te verrichten labonderzoeken.”
Verder wordt in de bekenmaking aangegeven dat er op dit moment door diverse partijen verschillende calculaties plaatsvinden om de tarieven vast te stellen die voor beide partijen acceptabel zijn. De drie laboratia zeggen te betreuren dat ze hebben moeten overgaan tot het vragen van contacte betaling.
Volksgezondheid zegt zich nog steeds in te zetten om een spoedige oplossing te helpen vinden. “Het ministerie roept zowel artsen en specialisten op om rekening te houden met bovengenoemde ontwikkeling en vraagt medewerking om hoognodig (cito) laboratoriumonderzoekingen aan te vragen, aangezien de cliënten nu contant zullen moeten betalen.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname