België vanaf zondag middernacht in strengere lockdown

In België moeten niet-essentiële winkels en vakantieparken sluiten, moeten mensen met contactberoepen hun werkzaamheden staken en wordt de herfstvakantie verlengd. Dat heeft de Belgische premier De Croo gezegd.

“In veel ziekenhuizen is de pijngrens al overschreden. We zien nog altijd geen kentering. Er is maar één antwoord, één keuze, en dat is allemaal achter onze zorgverleners staan. De enige manier daartoe is om maximaal alle fysieke contacten te vermijden”, zei hij.
Thuiswerken verplicht
De Croo kondigde meer maatregelen af; huishoudens mogen nog maar één gast ontvangen, thuiswerken wordt verplicht en bij begrafenissen zijn nog maar vijftien personen welkom. Condoleancebijeenkomsten na begrafenissen zijn verboden. Cafés en restaurants moesten twee weken geleden al dicht. De maatregelen gaan zondag om middernacht en blijven minstens anderhalve maand van kracht.
“Dit gaat ons sociaal leven helemaal stilleggen. Dat is hard, dat is een lockdown.Minister Vandenbroucke van Volksgezondheid
“Dit gaat ons sociaal leven helemaal stilleggen”, zei minister van Volksgezondheid Vandenbroucke. “Dat is hard, dat is een lockdown. Maar wel een waar de bedrijven blijven draaien, waar we na 15 november de scholen voorzichtig opnieuw openstellen en waar we vermijden dat we sociaal helemaal geïsoleerd worden.”
Nos.nl

Share this:

Gerelateerd