Belfort waarschuwt vicepresident Brunswijk

ABOP-assembleelid Edward Belfort heeft in niet mis te verstane woorden vicepresident Ronnie Brunswijk gewaarschuwd voor de gevolgen van zijn handelingen. Belfort is teleurgesteld in de vicepresident en zijn partijleider, die volgens hem niet omkijkt naar zijn achterban. “Je gaat zien hoeveel zetels je gaat halen in 2025 of eerder. I las pasi”, hekelt Belfort de ABOP-voorzitter in gesprek met D-TV Express.
Belfort zegt dat hij familie van de vicepresident is. “Ik ben neef van hem”, zegt Belfort. Het assembleelid zegt dat Brunswijk is veranderd sinds hij macht heeft gekregen. Hij waarschuwt Brunswijk voor al die hovelingen op het Kabinet van de Vicepresident, die hem lijmen en slijmen en hem op termijn in de steek zullen laten wanneer hij niet meer terugkomt. Al die zogenaamde vrienden slijmen bij Brunswijk omdat ze een post willen, stelt Belfort.
Assembleelid Edward Belfort tijdens een protestactie op het Kerkplein in augustus 2021.
Dit is niet wat aan het volk was beloofd, benadrukt Belfort. Brunswijk heeft het goed, maar de achterban van Brunswijk heeft het moeilijk. Al onze mensen in het achterland gaan dood. Alles is duur geworden, zegt Belfort. “Yu lasing helemaal. I lasi pasi kba. Bravo mi e bari yu”, aldus Belfort.
Macht is lekkerHet assembleelid zegt dat Brunswijk verblind is door macht. Macht is lekker. Je rijdt en wandelt lekker met je zeven wagens en je lijfwachten no. Maar het land gaat niet vooruit, is het assembleelid van de ABOP van mening. “Na Santokhi a lobi, okay. Daalijk ga je schreeuwen.” Als Brunswijk niet tot inkeer komt, dan zal hij het merken aan het aantal zetels dat hij zal halen, aldus het assembleelid.
Belfort heeft zich als lid van de coalitie in De Nationale Assemblee altijd kritisch opgesteld tegenover de regering-Santokhi. Ook de regering-Bouterse moest eraan geloven. “President, ye pina a volk, a volk weri, a volk no mang moro. Pina bai, un doro,” riep Belfort in november 2017 in het parlement naar president Desi Bouterse. De toenmalige president voelde zich toen zodanig aangevallen, dat hij tijdens de spreekbeurt van Belfort de zaal verliet. De kritische houding van Belfort werd toen alom geprezen door zijn eigen partij.