Beklaagde ‘vond’ cheque van SRD 200.000 op de grond

10/11/2020 04:59 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – Yordy C. heeft maandag net als bij zijn eerdere verhoren wederom ontkend iets af te weten van de twee diefstallen waarvan hij wordt verdacht. Hij zou op verschillende momenten eerder dit jaar in twee autos hebben ingebroken.
De eerste inbraak gebeurde tijdens een begrafenis bij Mariusrust. De andere zou zijn gebeurd op het parkeerterrein van het DSB-hoofdkantoor. In beide gevallen wordt Yordy C. beschuldigd van het stelen van tassen met inhoud. Echter, de verdachte onkent en blijft erbij dat hij zomaar wordt beschuldigd.
Opvallend is dat een cheque van iets meer dan SRD 200.000 van het tweede slachtoffer bij de verdachte is aangetroffen. “Ik heb het op de grond gezien”, verklaarde hij toen rechter Cynthia Valstein-Montnor hem vroeg van waar hij die cheque had.
Vervolgingsambtenaar Bibian Tjin Liep Shie vroeg hem waarom hij het niet heeft teruggebracht. Daarop antwoorde hij: “Ik moest dringend weg want ik werd gebeld dat ik de auto moest inleveren. Het was een gehuurd voertuig.”
Een ooggetuige verklaarde dat hij met hoge snelheid het parkeerterrein heeft verlaten en in de richting van de Van Roseveltkade is gegaan. “Met een cheque kan je niets doen dus ik zou het gewoon vernietigen”, aldus de verdachte. De zaak is voor requisitoir uitgesteld naar 11 januari.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname