Beëdiging rekruten uitgesteld

15/12/2020 01:01 – Amanda Palis

 
PARAMARIBO – De voor maandag geplande beëdiging van politierekruten om wie de afgelopen weken veel te doen is geweest is niet doorgegaan. “Dit komt door onvoorziene omstandigheden. Wij doen er alles aan dat het deze week nog lukt”, zegt korpschef Roberto Prade aan de Ware Tijd.
Volgens voorzitter Raoul Hellings van de Surinaamse Politiebond ligt het oponthoud in elk geval niet aan de screening waarmee het ministerie van Justitie en Politie is gestart. “We hebben daar niets mee te maken; dat is des ministers. Wat uit de bus komt zullen wij horen.” Hellings beweert dat de ceremonie is verschoven omdat er nog logistieke zaken in orde moeten worden gemaakt. “Ons is gevraagd om hiermee te helpen.”
Er is overleg gepleegd tussen het bondsbestuur en de korpschef voor meer tijd om deze zaken in orde te maken. “Er is ons gevraagd om dit te communiceren naar de rekruten en dat hebben wij gedaan, anders waren we niet zo rustig als we niets wisten.” De bondsvoorzitter zegt dat de mededeling aan betrokkenen vrijdag is gedaan en dat zij begrip hebben getoond. Overigens, zegt Hellings, het bondsbestuur had eerder al aangegeven dat 14 december niet haalbaar zou zijn. “Het is kort dag en dat merken we dus ook.”
  Tweet
 

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname