Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) tevens secretaris van coalitiepartij ABOP, is van mening dat zijn partij gekoesterd moet worden. Volgens Bee komt de ABOP steeds met frisse ideeën en is het de enige partij die sterk hamert op een goed sociaal beleid voor kansarmen. Hij vermeldde dat het wetenschappelijk bureau van de partij druk bezig is met het ontwikkelen van plannen en dat er mooie initiatieven voor het land in de maak zijn.
Bee deed deze uitspraken in het programma De Tafel van Suriname suriname en Rasonic TV. Hij gaf aan dat hij niet alles wil prijsgeven, maar benadrukte dat partijvoorzitter en vicepresident Ronnie Brunswijk recentelijk aankondigde dat de partij, bij voldoende steun van het electoraat, gratis onderwijs zal bieden aan de samenleving. Omdat de ABOP zich inzet voor de zwakkere huishoudens en verandering wil brengen binnen het politieke landschap, ziet Bee de aanvallen op de partij als een reactie op hun invloed.
Ook jongeren worden volgens hem niet buitengesloten en krijgen de kans om zich binnen de organisatie te ontwikkelen. Desondanks blijft de ABOP zich inzetten voor het belang van vooral de sociaal zwakkeren.
De politicus zegt niet te begrijpen waarom er kritiek is op de slogan van de partij, die stelt dat ze meer dan 100.000 stemmen zal behalen. Volgens Bee heeft de partij bij elke verkiezing een significante groei doorgemaakt en is hij ervan overtuigd dat deze wens werkelijkheid kan worden.
Meer dan 17 zetelsBee verwacht dat de ABOP in 2025 meer dan 17 zetels zal behalen. Volgens de secretaris hoeft er niet getwijfeld te worden aan de partij, omdat ze zichzelf de afgelopen jaren heeft bewezen. Hij roept kiezers op om ervoor te zorgen dat de ABOP in 2025 een sterkere positie krijgt om meer te realiseren voor de gemeenschap.
Bee benadrukt dat zijn partij mensen wil helpen zich tot betere individuen te ontwikkelen en ervoor wil zorgen dat alle burgers gelijke kansen krijgen. Met de ABOP in de coalitie zal het beleid volgens hem een sociaal gezicht krijgen. Hij vindt dat er meer geïnvesteerd moet worden in sterke gezinnen, zodat jongeren voldoende ontwikkelingsmogelijkheden hebben.
Bee gaf verder aan dat hij op dit moment geen cijfer wil geven aan de huidige regering en het juiste moment daarvoor afwacht. Wel merkt hij op dat de president en vicepresident een erg moeilijke start hadden. Hij erkent dat er zaken fout zijn gegaan en stelt eerlijk dat dit kabinet geen schoonheidsprijs verdient op het gebied van eenheid in beleid. Daar moeten de partijen volgens Bee van leren.
[embedded content]
- Man (56) doodt echtgenote (45) en pleegt zelfmoord..
- Hoezo geen koelie als president terwijl er meer Hindostanen…..
- Importers are not criminals..
- Prominente Surinamers roepen op Suriname schoon te maken..
- Volksgezondheid: Plaatsen van modebeugels gevaarlijk!..
- Somohardjo ziet Nasier Eskak graag als volgende BIZA-minist…..
- Laatste woord nog niet gezegd over onregelmatigheden Inter-…..
- DNA versterkt Aanbestedingswet om corruptie en inefficiënti…..
- Symbolische steun en blijvende uitdagingen:..
- Temperatuur daalt, afwisselend zon en bewolking..
- Delegatie Standard & Poors over twee weken in Suriname …..
- Na rechterlijke comparitie: SVB tijdelijk terug naar oude s…..
- Geen speciale wetgeving nodig om ‘local content’ te bescher…..
- Kamala Harris waarschuwt voor tweede presidentschap Trump..
- Arnold Herman Ristie (88) Amsterdam 27-10-2024..
- COP16: Landen lanceren natuurcoalitie..
- Meteodienst: Kans op kortdurende, zware onweersbuien..
- Ministry of Justice and Police investigates abuse in detent…..
- Padieboeren hebben weer problemen bij het inzaaien..
- COP16: Santokhi roept op tot wereldwijde samenwerking..
- IMF onder de indruk van resultaten die Suriname bereikt hee…..