BBGO had succesvol jaar

01/01/2021 08:06 – Merredith Bruce

Voor Renate Wouden was de ingebruikname van een nieuw bondsgebouw één van de hoogtepunten in 2020. :  
PARAMARIBO – De Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) kijkt terug op een overwegend succesvol jaar. “Het klinkt misschien vreemd, want voor de meeste mensen is het vanwege Covid-19 een slecht jaar geweest, maar ik ben trots dat we toch successen hebben kunnen boeken”, zegt voorzitter Renate Wouden tegen de Ware Tijd. Ze noemt de ingebruikname van een nieuw bondsgebouw als één van de hoogtepunten en ook de opening van een bibliotheek. De organisatie is ook begonnen met het decentraliseren en heeft al in drie districten een commissie geïnstalleerd.
Als het gaat om de belangen van de leden zelf, is de situatie volgens Wouden minder rooskleurig. Ze is er positief over dat geen enkel bondslid slachtoffer is geworden van de Covid-19-pandemie, maar de ongunstige financieel- economische situatie heeft wel zijn impact gehad op gepensioneerde ambtenaren. “Die worden erin meegetrokken en dat is het nadeel.”
Echter, de organisatie heeft wel goede verwachtingen naar aanleiding van gesprekken met de ministeries van Financiën en Planning en Binnenlandse Zaken. Er is onder meer over de financiële situatie van gepensioneerde ambtenaren gesproken. “We hopen dat we al begin van 2021 de vruchten kunnen plukken van die gesprekken.”
De bondsvoorzitter stelt dat door de devaluatie ook de pensioenen aardig zijn gedevalueerd. De hoge prijzen van goederen zijn daarvoor een maatstaf. “De gepensioneerde ambtenaren willen inleveren, maar om dat te doen moet je eerst kunnen overleven. Dus we kijken uit naar wat er komend jaar allemaal zal gebeuren.” Het is volgens Wouden zaak dat de prijzen dalen of de pensioenen worden aangepast.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname