Basisscholen starten met kleine groep leerlingen

Als de basisscholen komende week hun deuren openen, geldt nog steeds dat er met kleine klassen gewerkt moet worden. De groepen mogen niet groter zijn dan twaalf leerlingen, zegt minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in gesprek met Suriname Herald. “De COVID-19-maatregelen blijven gelden,” stelt de minister.
Op 15 februari moeten alleen de leerkrachten naar school. In een bekendmaking laat het ministerie weten dat op die dag de leerkrachten zich aanmelden op school om de lessen voor de leerlingen voor te bereiden. Leerlingen van leerjaar een tot en met leerjaar vijf moeten op 16 en 17 februari naar school voor de lessen. Voor de leerlingen van het zesde tot en met het achtste leerjaar (vierde tot en met zesde klas) geldt dat zij op 18 en 19 februari onderwijs moeten volgen.
“We blijven heel voorzichtig. De COVID-19-protocollen moeten te allen tijde in acht worden genomen. Pas als het aantal COVID-gevallen drastisch is gedaald kunnen de kinderen en studenten boven de 12 jaar weer naar school. Intussen blijft thuis werken voor de groep voj- en vos-leerlingen belangrijk,” zegt minister Levens.
De scholen zullen dit weekend schoongemaakt worden, belooft de topvrouw op onderwijs.
Simone Awanna

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald