Banken toe aan betere dienstverlening

02/09/2020 09:59 – Arjen Stikvoort
DSB-directeur Steven Countinho zegt dat het elke dag een uitdaging is om de pinautomaten gevuld te krijgen. : DSB  
PARAMARIBO – Het is één grote ergernis van de burger: bankzaken gaan veelal niet van een leien dakje met als gevolg lange rijen bij de banken en lange wachttijden bij digitale dienstverlening. Directeur Steven Coutinho van De Surinaamsche Bank (DSB) erkent in gesprek met de Ware Tijd dat de Covid-19-situatie een zware wissel trekt op de dienstverlening. “We werken met wisseldiensten in de bank, zodat als één personeelslid besmet raakt, wij toch kunnen doordraaien met een tweede ploeg.”
Coutinho stelt dat de bank zwaar inzet om de tien jaar achterstand in digitalisering snel in te halen. “We krijgen ruim duizend aanvragen voor rekeningen per maand, bovenop de duizenden verzoeken van bestaande klanten die hun rekening willen omzetten naar internetbanking.” Er worden testapps gemaakt zoals een speciaal ontworpen robottool, waarbij klanten binnen 48 uur een onlinerekening kunnen openen. Men hoeft dan niet meer naar de bank te komen”, zegt de directeur.
Eblein Frangie, directeur van de FinaBank tevens voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV), wijt de stroeve dienstverlening ook aan Covid-19. “Gezondheid van klanten en medewerkers is van groot belang. Daarom kunnen we vanwege besmettingsgevaar niet dezelfde service aanbieden als voorheen. Omdat we nog niet volop digitaal zijn, zullen we een vaccin of afvlakking van de besmettingscurve moeten afwachten om terug te gaan naar de normale dienstverlening. We gaan samenwerken met belangengroepen als Vereniging Surinaams Bedrijfsleven en gepensioneerden om elektronisch bankieren toegankelijker te maken”, zegt Frangie.
Over het probleem van de vaak lege ATM’s zegt Coutinho dat het elke dag een uitdaging is om ze gevuld te krijgen. “De Centrale Bank van Suriname heeft een maatregel genomen om de koers te verhogen voor de banken als het gaat om SRD-stortingen. Hiermee wordt geprobeerd om de SRD’s die nu uit het banksysteem zijn, weer meer richting de banken te brengen”, verwijst hij naar de toestemming van de moederbank om de US dollar voor maximaal SRD 14 te mogen verkopen. De directeur zegt dat het geld anders blijft steken tussen de bedrijven en cambio’s. ” Het gevolg is dat we minder kasstortingen krijgen, die wij juist nodig hebben om de pinautomaten aan te vullen.”
Raquel Abite wil al dagen pinnen. “Er moeten meer ATM’s gevuld worden, kijk die lange rij.” Haar aanvraag voor internetbanking verliep moeizaam. “Je moet eerst flink boos worden en tientallen keren mailen om dit geregeld te krijgen.” Directeur Rafiek Sheorajpanday van de Hakrinbank verwacht ook dat door de betere koers van de CBvS de ATM’s binnen een week weer volledig gevuld kunnen worden. “Want het aantal cashstortingen van onder andere bedrijven komt weer op gang. Een betere dienstverlening kunnen we stimuleren door onder andere onze e-channels. Maar dit is een evolutie, geen revolutie. Banken zullen dit nog actiever onder de aandacht van de doelgroepen moeten brengen. Door via e-channels klanten te helpen kunnen we een deel opvangen.”
  Tweet 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname