Bal rolt vanaf 30 april bij SVB

05/04/2021 10:10 – Stan Herewood

Robinhood tegen PVV op 6 maart 2020. Vijf dagen daarna werd er voor het laatst in competitieverband gespeeld bij de SVB vanwege de uitbraak van Covid-19 in Suriname. De bedoeling is op 30 april de draad weer op te pakken. :  
PARAMARIBO – De Surinaamse Voetbalbond (SVB) start op 30 april zijn competitie op met de tweede divisie. Vijf dagen later begint de eerste divisie. In maart 2020 werd er voor het laatst in SVB-verband gevoetbald.
In het nieuwe seizoen zal er – mede vanwege de coronapandemie – slechts één ronde worden gespeeld en wordt er geen publiek toegelaten. De competitie wordt daarnaast centraal afgewerkt: de eerste divisie speelt in het Franklin Essed Stadion, de tweede divisie is actief op het Emile de la Fuente Sportcomplex. De organisatie van alle duels is in handen van de SVB.
Competitiemanager Ashok Bainath Sah zegt tegen de Ware Tijd dat spelers vóór de wedstrijden worden getest. Hetzelfde geldt voor functionarissen van de SVB en clubofficials. Ballenjongens krijgen handschoenen en handreinigingsmiddelen om de bal te ontsmetten. Bainath Sah zegt dat de kosten voor de testen geheel voor rekening komen van de SVB.
Voor een vlot verloop van het testen en het op tijd beginnen van de wedstrijden zullen de clubs lang tevoren aanwezig moeten zijn op de speellocatie, voegt hij eraan toe. “De competitieleiding gaat samen met de clubs om de tafel zitten om de gedetailleerde veiligheidsmaatregelen in nauw overleg te bespreken. Medisch inhoudelijk gaan wij niet over de testresultaten maar als een speler positief wordt getest wordt aangenomen dat hij wordt afgevoerd en dat hij instructies van het managementteam zal moeten opvolgen.”
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname