AZP adviseert: bezoek SEH alleen bij urgente gevallen

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) adviseert bezoekers om alleen langs te komen bij de Spoedeisende Hulp (SEH) als het om urgente gevallen gaat. Jaarlijks rond de jaarwisseling wordt ziekenhuispersoneel met een grote toestroom van mensen op de SEH geconfronteerd.
De ziekenhuisleiding doet een dringend beroep op de samenleving om deze afdeling rond de jaarwisseling en vooral vandaag en 1 januari zoveel als mogelijk te vermijden.
Als men niet urgent hulp nodig heeft, wordt verwezen naar de volgende medische centra:De huisartsenpraktijk (HAP) van het Academisch Ziekenhuis ParamariboAbraham Samsonstraat, Paramaribo (via de hoofdingang van het AZP). Alleen in het weekend en tijdens de feestdagen open van 09.00 uur tot 18.00 uur. Telefoonnummer 08696890
Joshua Medical Center (Medicall)Van Roosmalenstraat 31, Paramaribo. Telefoonnummer: 181
RGD-gezondheidscentraAwaristraat 1, Latour, Paramaribo. Telefoonnummer: 481479Indira Gandhiweg 42, Lelydorp, Wanica. Telefoonnummer: 0366125Weg naar Peperpot 1, Meerzorg, Commewijne. Telefoonnummer: 0354098Akrumlaan 9, Onverwacht, Para. Telefoonnummer: 0352097Skrifimankoti-/Walther Hewitstraat, Van Pettenpolder, Nikerie. Telefoonnumer: 0211415
De AZP-directie meldt verder, dat slachtoffers van ernstige ongevallen en patiënten die bekend zijn met hartklachten of personen die een vermoeden hebben dat er een probleem aan het hart is, zich het best bij de SEH van het AZP kunnen aanmelden. Het AZP streeft ernaar om de wachttijden voor eenieder tot een minimum te beperken.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald