Aziatische investeringsgroep bereid zich in te kopen bij SLM

05/11/2020 08:08 – Wilfred Leeuwin

Medewerkers van de SLM tijdens een protestactie op 27 juli. Volgens Raftinvest moest het personeelsbestand worden verminderd. :  
PARAMARIBO – De Aziatische investeringsgroep Raftinvest, LLC, gevestigd in Nevada, Verenigde Staten, heeft serieuze plannen zich in te kopen bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). Het is niet de bedoeling om Surinam Airways volledig over te nemen, “maar Raftinvest wil wel een meerderheid (51 procent) van de aandelen en de controle over het management”, legt Romeo Stienstra uit aan de Ware Tijd. De SLM zal als nationale carrier haar naam blijven behouden en de Surinaamse overheid zal met haar aandelen (49 procent) goed zijn vertegenwoordigd in de raad van commissarissen.
Stienstra, die piloot is en zelf bij de SLM werkt als gezagvoerder van de Boeing 777 op de Mid-Atlantische route, zegt dat dit aanbod een goed alternatief is dat met beide handen zou moeten worden aangegrepen door de Surinaamse regering. Hij is samen met Sonny Khoeblal vertegenwoordiger van de buitenlandse investeerder.
Raftinvest is bereid in te komen met een bedrag dat oploopt van 25 miljoen US dollar bij de start tot honderd miljoen US dollar, verdeeld over een nog vast te stellen investeringstermijn. Naast de overname van het management is in het plan wel de voorwaarde gesteld dat het personeelsbestand bij de SLM – nu bijkans zeshonderd man – wordt gesaneerd. “Dat is natuurlijk een harde eis, maar je kan bij een privatiseringsmodel als dit onmogelijk zoveel overtollig personeel overnemen bij een noodlijdend vliegmaatschappij met maar slechts drie geleasede vliegtoestellen”, stelt Stienstra.
Hij wijst erop dat de problemen bij de SLM niet van nu zijn, maar onderstreept dat de huidige coronapandemie ook de SLM hard heeft getroffen, zoals wereldwijd het geval is met vele luchtvaartbedrijven. “Raftinvest LCC komt niet slechts met investeringskapitaal maar garandeert ook kennis, visie en deskundigheid in de internationale luchtvaart. Ik denk dat dit een goed alternatief is voor de regering”, aldus Stienstra.
Het investeringsplan is eerst via een tussenpersoon aangeboden aan de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme. Echter, de investeringsgroep heeft nog geen reactie ontvangen.
Voor wat de vluchten op de Mid-Atlantische route betreft zegt Stienstra dat die worden behouden en de luchtvaartovereenkomst tussen Suriname en Nederland gehandhaafd. “Maar er zal wel een drastische out of the box-principe worden toegepast. De operatie op deze route zal niet langer het etiket hebben van een luchtlijn tussen Suriname en Nederland, vanwege de sociale en culturele verhoudingen, maar moet een meer zakelijke benadering hebben. In feite is het nu een operatie die puur zakelijk gezien geen succesverhaal is geworden en niet rendabel wordt geëxploiteerd”, verklaart hij.
Het is daarom de bedoeling dat de SLM in haar nieuwe vorm en onder nieuw management meerdere en andersoortige operaties zal uitvoeren. Eerst zal het worden gelinkt aan betere netwerken, ook in de Caribische regio. Een belangrijk aspect waarop wordt gemikt zijn vrachtvluchten naar verschillende bestemmingen, zoals de regio, Azië, Afrika, de westkust van Amerika en verder naar het zuiden.
Raftinvest LLC is van plan zich in meerdere bedrijven in het Caribisch Gebied in te kopen of zelfs failliete ondernemingen over te nemen. De bedoeling is om in de regio een vliegmaatschappij te openen die gemakkelijk naast Caribbean Airways kan opereren. Intussen is het al gelukt een vliegmaatschappij over te nemen. Stienstra wilde desgevraagd niet aangeven om wel bedrijf het gaat.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname