Autodieven spreken elkaar tegen

18/11/2020 04:04 – Van onze redactie

 
PARAMARIBO – “Hij jokt. Ik ben onschuldig en weet van niets. Ik was helemaal niet erbij”, klonk het dinsdag uit de mond van Michael A. toen hij in de beklaagdeenbank stond tegenover rechter Duncan Nanhoe. Hij ontkent de autodiefstal waarvoor hij terechtstaat, maar Fandy A., die op camerabeelden duidelijk te zien is, noemt hem wel als medeverdachte.
De twee mannen zijn goede vrienden, zoals Michael A. zelf beweert. Op de vraag van de rechter waarom zijn vriend hem dan zou bezwaren kon de verdachte geen antwoord geven. Fandy A. heeft vanaf zijn aanhouding gezegd dat de twee samen de auto hebben gestolen. Hij heeft zelf aanwijzingen gedaan waardoor zijn medeverdachte in beeld is gebracht. “Waarom zou ik jokken? Ik vertel de waarheid, ik heb geen reden om zomaar iets te verzinnen”, aldus Fandy A. Volgens hem heeft Michael A. het plan beraamd om de Toyota Mark X weg te nemen uit een garage.
De politieagent, die het vooronderzoek heeft verricht, zei dinsdag tegen de rechter dat de persoon bij wie de auto was ondergebracht eerder ook heeft toegegeven dat Michael A. erbij was. Advocaat Harold Belfor vroeg zich af of de verklaring van Fandy A. in alle vrijheid is afgelegd. De raadsman vindt het ook opmerkelijk dat niet beide verdachten op de camerabeelden staan en sluit daarom niet uit dat Michael A. onnodig wordt bezwaard.
Officier van justitie Astrid Niamat stelt ondanks de ontkenning dat de diefstal bewezen is. Mede om het feit dat de Mark X terug is gevonden, eiste ze twaalf maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. De rechter nam de eis van twaalf maanden over, maar stelde het onvoorwaardelijk deel op zes maanden.
  Tweet
 
Gerelateerde artikelen

………… (DWT)


Lees verder

Bron: De Ware Tijd Suriname