Auto over de kop; jeugdige joyriders gewond geraakt

Twee jeugdigen zijn in het ziekenhuis beland, omdat de auto die door een van ze werd bestuurd over de kop is geslagen. De politie van het bureau Lelydorp werd op 17 november om kwart voor twee ‘s ochtends ingelicht door collega’s, dat er aan de Indira Gandhiweg een auto over de kop was geslagen en er sprake was van persoonlijke ongelukken.
Bij aankomst op de locatie troffen de wetsdienaren een grijs gelakt voertuig op een parkeerterrein van een winkelzaak aan met aanzienlijke schade. Naast het voertuig zat de 16- jarige mede-inzittende O.J. De bestuurder S.K. die eveneens een jeugdige blijkt te zijn, was bekneld geraakt in het voertuig en niet aanspreekbaar.
Onderzoek wees uit dat S.K. zonder toestemming met het voertuig van zijn oom de straat opging. Samen met de bijrijder O.J. reed hij vervolgens de Indira Gandhiweg op richting Lelydorp. Op een bepaald moment verloor S.K. ter hoogte van een winkelzaak de controle over de besturing van het voertuig. Hij raakte van de weg en kwam tegen een hulpmast van de EBS aan.
De auto sloeg hierdoor over de kop en kwam tegen de winkelzaak tot stilstand.Met behulp van de brandweer is de bestuurder S.K. uit zijn benarde situatie bevrijd. De twee jeugdige slachtoffers werden met de ambulance afgevoerd naar de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.
S.K. is in kritieke situatie ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care. Na medische behandeling is de bijrijder O.J. heengezonden.De EBS mast brak in tweeën en de materiële schade van de winkelzaak is aanzienlijk.
Het onderzoek van dit verkeersongeval zal worden overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden. Het dossier zal voor verdere afhandeling worden opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald