Auto-inbreker aangehouden

Een oud-bekende van de politie, de 30-jarige G.G., is op 3 januari na uitgewerkte informatie door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) aan de Estreliastraat aangehouden. G.G. wordt verdacht van auto-inbraak met twee andere mannen. Na zijn aanhouding werd hij overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
Op het politiebureau Geyersvlijt deed een vrouw in de eerste week van december 2020 aangifte van diefstal gepleegd in haar voertuig. Volgens verklaring van de aangeefster ging ze met iemand naar een goudopkoopbedrijf, waar zij een deel van hun goud inwisselden voor een groot geldbedrag in Amerikaanse dollar. Hierna reed het duo naar haar woning, sloot het voertuig goed af en liep naar binnen.
Toen zij terugkeerden naar de auto, merkten zij op dat een ruit was stukgeslagen. Uit de tas, die in het voertuig was achtergelaten, is een geldbedrag in vreemde valuta en een hoeveelheid goud weggenomen. Met behulp van veiliggesteld beeldmateriaal van het Command Center kwam de verdachte G.G. en het voertuig waarmee het strafbare feit is gepleegd in beeld.
G.G., die een bekende van de politie blijkt te zijn, ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit en gaf aan dat hij slechts een rit had gereden voor twee mannen. Deze twee mannen met wie hij vermoedelijk de auto-inbraak heeft gepleegd zijn voortvluchtig. Aan hun aanhouding wordt gewerkt.
De buit is nog niet achterhaald. Na overleg met het Openbaar Ministerie is G.G. in verzekering gesteld.

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald