Australië, Nieuw-Zeeland, Samoa en Tonga luiden het nieuwe jaar in

In Nieuw-Zeeland en op de eilanden Samoa, Tonga en het kleine Kiribati hebben mensen donderdag 07.00 uur (Surinaamse tijd) 2021 ingeluid. De inwoners van de eilanden vierden zoals gewoonlijk als eersten het nieuwe jaar.
Verwarrend genoeg zijn de bewoners van Amerikaans Samoa, het oostelijke gedeelte van de Samoa-eilanden, juist als een van de laatsten aan de beurt met het vieren van het nieuwe jaar. Dit gedeelte ligt namelijk net aan de andere kant van de datumgrens.
Na de kleine eilanden volgde Nieuw-Zeeland om 08.00 uur. Nieuw-Zeeland sloot sinds maart de grenzen en stelde een verplichte quarantaine in voor burgers die vanuit het buitenland besloten terug te reizen. Als gevolg hiervan is het aantal coronabesmettingen zodanig klein gebleven, dat er met de jaarwisseling festivals kunnen plaatsvinden.
In andere landen zijn de nieuwjaarsvieringen wat soberder. Zo heeft de beroemde vuurwerkshow in het Australische Sydney wel plaatsgevonden, om 10.00 uur is het daar 2021 geworden, maar is het spektakel ingekort. Ook hadden de autoriteiten mensen opgeroepen om de show vanuit huis te kijken.
NU.nl

………… (SH)

Lees verder

Bron: Suriname herald