PARAMARIBO — Joël Djojotaroeno, Jumensa van Geene, Aryan Bansradj en Jeady Mesir zijn met AuraEase, een webapplicatie die mentale gezondheid ondersteunt door toegankelijke, AI-gestuurde hulpmiddelen aan te bieden, winnaar geworden van de AI Hackathon die door Datasur werd georganiseerd. De hackathon wordt beschreven als een viering van innovatie en teamgeest; een activiteit die de kracht van samenwerking en creatief denken voor een toekomst gedreven door technologie benadrukte.
De tweede plaats was voor Stephan Driokromo, Brendan Soerohardjo, Justin Sussenbach en Nevaeh Doornkamp met TrafficSU, een educatief platform dat gebruikers leert over verkeersregels en -borden in Suriname. Als derde eindigden Akshay Merhai en Karel Hernandez. Het duo bouwde EduWeb, een webapplicatie die de toegankelijkheid van educatieve inhoud voor studenten vergroot.
“Gedurende enkele intense dagen was de sfeer er één van samenwerking, innovatie en toewijding”
Datasur geeft aan dat technologie-enthousiastelingen, studenten, professionals en vernieuwers samenkwamen om reële uitdagingen aan te pakken met behulp van kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence/AI). “Gedurende enkele intense dagen was de sfeer er één van samenwerking, innovatie en toewijding, waarbij iedereen met één doel voor ogen werkte: de toekomst hacken.” Het bedrijf kijkt uit naar de verdere ontwikkeling van de innovatieve projecten en drukt alle deelnemers op het hart om te blijven innoveren en hun grenzen te verleggen.
Tijdens de hackathon, waarvan de finale op 27 oktober was, hebben de deelnemers diverse workshops van industrie-experts gevolgd. Ze kregen daardoor inzicht in de nieuwste AI-tools en -technieken. De teams werkten aan oplossingen voor onder meer mentale gezondheid, educatie en e-commerce. “Naast technische vaardigheden toonden de deelnemers ook hun probleemoplossend vermogen en creativiteit”, wordt hen lof toegezwaaid. De workshopbegeleiders waren Virendra Singh (Telesur), Jurgen Schmeltz en Sergio Bruce (Datasur), Mark Verschuren (AethiQs), Theo Boomsma (IoT Lab) en Brian Imambaks (Technovate).
- NDP-parlementariër Melvin Bouva uit DNA-vergaderzaal gezet..
- Wet Spaar- en Stabillisatiefonds wordt gewijzigd: ‘Ook zorg…..
- Ministerie Juspol doet onderzoek naar mishandeling in celle…..
- Huisvuil zal voorlopig blijven liggen..
- Rodri’s Ballon d’Or ‘wat het Spaanse voet…..
- Training voor ECD-medewerkers over wijzigingen in het prijs…..
- Vaarwel Bronto! Of toch niet?..
- Eerste vrouwelijke stand-up comedian in Suriname: Chelle Li…..
- Openbaar Ministerie en DEA slaan handen ineen tegen drugscr…..
- Meer dan 7500 rijbewijzen al langer dan een jaar niet opgeh…..
- DEA en procureur-generaal tekenen overeenkomst..
- Geloof in eigen kunnen..
- Nog steeds sprake van toename criminaliteit in het binnenla…..
- DEA en OM versterken samenwerking met ondertekening MOU..
- OM en DEA gaan intensiever samenwerken in strijd tegen drug…..
- Minister EZ uit bezorgdheid over verhoging douanekoers..
- Besluit over nieuwe IMF-lening op bord komende regering..
- Twee scholieren LTS 4 ernstig verwond..
- Ministerie van Volksgezondheid waarschuwt om geen ‘fashion …..
- WUR en Naturalis: Herkomst marron-rijstvariëteiten ontrafel…..
- Viering ‘Week van het Nederlands’ op de ambassade van Surin…..